Hirdetés

Megdöbbentő: ezekre kerestünk rá legtöbbször a Google-on idén

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Google hétfőn közzétette a 2023-as top Google-kereséseit. Kiderült, hogy világszerte az emberek legtöbbször a Hamász október 7-ei, Izrael elleni támadása, valamint az azt követő gázai katonai hadjárat kapcsán kerestek információkat.

A "Háború Izraelben és Gázában" vezette az idei hírtrendek listáját az Egyesült Államokban és világszerte - írja a CNN a Google tájékoztatása nyomán. Az óriásvállalat szerint az év első számú amerikai lekérdezések között szerepeltek még olyan kérdések, hogy "mi a Hamász", "mi történik Izraelben" vagy hogy "miért támadott a Hamász".

A háború után a legtöbben a Titán búvárhajóra kerestek rá. Ahogy arról a naphire.hu is írt, a Titán milliárdos turistákkal a fedélzetén indult le az óceán fenekére megnézni a Titanic roncsait, ám a merülés során felrobbant. A harmadik téma, amelyre a legtöbben rákerestek az pedig a pusztító török-szíriai földrengés volt, amely több mint 50 ezer ember halálát okozta. 

A Google éves összefoglalója egy pillanatkép azokról az emberekről és jelenségekről, amelyek felkeltették az emberek kíváncsiságát és lekötötték figyelmüket - a listák azokat a keresési lekérdezéseket azonosítják, amelyek hosszú időn keresztül tapasztaltak nagy forgalmi ugrásokat az előző évhez képest.

A háború mellett olyan jelentős hírek is szerepeltek 2023-ban, mint Damar Hamlin szívleállása egy NFL mérkőzés közben, a Jóbarátok sztárjának, Matthey Perrynek a halála, vagy a "Barbenheimer" nevű esemény.

A keresési trendeket idén uraló további nevek a következők voltak: Jeremy Renner színész, aki az év elején majdnem halálos balesetet szenvedett; Andrew Tate nőgyűlölő influencer; Kylian Mbappé francia futballista és Travis Kelce, a Kansas City Chiefs sztárja, aki folyamatosan a címlapokon szerepel, mióta kiderült a románca Taylor Swifttel

A Google a listában néhány olyan ember nevét is kiemelte, akit idén vesztettünk el. Az egész világ gyászolta például Matthew Perry-t, Tina Turnert, és Sinead O'Connort.

A "Barbie" és az "Oppenheimer" voltak az év legtrendibb filmjei, ezeket követte a "Jawan" című bollywoodi kasszasiker, a "Sound of Freedom" című krimi és a "John Wick: Chapter 4". A trendi tévéműsorok listáját az HBO posztapokaliptikus drámája, a "The Last of Us", valamint a Netflix "Wednesday" és a "Ginny és Georgia" című sorozatai vezették. Eközben a japán duó, a Yoasobi "Idol" című száma és Jason Aldean "Try That in a Small Town" című dala vezette a dalokra vonatkozó kereséseket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés