Hirdetés

Mit művel Mbappé? Megint mindenkit átvert?

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Újabb nyár, újabb Mbappé-dráma. Az atv.hu a Sky Sports nyomán arról ír: a világbajnok sztárcsatár miután Kylian Mbappé hónapok óta kelleti magát a Real Madridnak, úgy tűnik, 2025-ig meghosszabbítja szerződését a Paris Saint-Germainnel, így a Madrid másodszor is hoppon maradhat.

A portál emlékeztet: sokak szerint Mbappé tavaly saját karrierje szempontjából végzetes hibát követett el, amikor hosszú ideig hitegette a Real Madridot, majd mégis hosszabbított a PSG-vel. A 24 éves játékos szerződése a jövő nyáron lejár a francia bajnokcsapatnál, így 2024-ben ingyen távozhatna. Mbappé előbb tavaly nyáron, majd idén júniusban is megerősítette egy, a PSG-nek küldött levélben, hogy nem áll szándékában 2024 utánra hosszabbítani.

Ezt azonban a PSG katari tulajdonosai - a maguk szempontjából tökéletesen érthetően - nagyon nem szeretnék, hiszen rengeteg pénzt és energiát fektettek Mbappé pályafutásába azóta, hogy megszerezték a Monacótól a világklasszis csatárt. Ezért ultimátumot adtak neki: vagy július 31-ig beleegyezik szerződése 2025-ig történő meghosszabbításába, vagy idén nyáron fel is út, le is út. Ezen felül károkozással is megvádolták a világbajnok csatárt. Aztán eljött az augusztus elseje és Mbappé nem hosszabbított, így aztán ki is került a keretből.

Akadt is kérő a Messi/Ronaldo korszak utáni éra Erling Haaland mellett legnagyobb tehetségeként számon tartott 24 éves klasszisra: a szaúdi al-Hilal nem kevesebb, mint 259 millió fontos (több mint 110 milliárd forintos) ajánlatot tett. 

A PSG elfogadta az ajánlatot, ám Mbappé hallani sem akart róla. A Real Madrid pedig kivárt – és lehet, hogy soha nem fog kiderülni, hogy a mostani átigazolási időszak végéig vagy a jövő nyárig tervezte ezt Florentino Perez madridi klubelnök. Az idén nyáron Messin és valószínűleg Neymaron is túladó PSG ugyanis kőkeményen befenyítette Mbappét, akit előbb a csapat ázsiai turnéjára nem vittek el, majd a szezon első bajnokiján sem került a keretbe.

És lehet, hogy a klub agresszív taktikája működött: a Sky Sports értesülése szerint Mbappé és a PSG megállapodásra jutott, így a csatár a következő bajnokin már kezdő lesz. A klub a Sky Sports értesülése szerint elérte célját, ugyanis Mbappé úgy döntött, mégis hosszabbít 2025-ig a párizsiakkal, ami azt jelenti, hogy jövő nyáron semmiképpen nem lehet a Real Madrid játékosa. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés