Hirdetés

Ezeket mindenki imádni fogja: új emojik érkeznek az okostelefonokba

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Unicode Standard a héten jelentette be, hogy hamarosan nyolc új emoji érkezik az okostelefonokba, amelyek között lesz egy szem alatti táskákat ábrázoló arc, egy ujjlenyomat emoji, egy lila folt szimbólum, egy retek, egy lombtalan fa, egy hárfa és egy lapát. Ezek mellett egy új zászló is érkezik a gyűjteménybe: a La Manche-csatornában található sziget, Sark hivatalos zászlaja lesz elérhető. A felhasználók körében máris nagyon népszerűek az új hangulatjelek, és az abszolút kedvenc az az emoji, amelyiknek karikás a szeme. 

Fotó: Emojipedia
Fotó: Emojipedia

"Megjelent a Unicode 16.0 verziója" - jelentette be az Unicode Consortium az X-en, hozzátéve, hogy ezzel már 154 998-ra emelkedett a hangulatjelek száma. 

A nyolc új emoji között szerpeel egy szem alatti táskákat ábrázoló arc, egy ujjlenyomat emoji, egy lila folt szimbólum, egy retek, egy lombtalan fa, egy hárfa és egy lapát, valamint bekerült a gyűjteménybe a La Manche-csatornában található sziget, Sark hivatalos zászlaja is - írja a New York Post.

A felhasználók jól fogadták az új hangulatjeleket, különösen a szem alatti táskákat ábrázoló arcot, és többen meg is jegyezték, hogy végre lesz egy olyan hangulatjel, ami tükrözi, hogy az ember hogyan is érzi magát.

"A reprezentáció fontos. köszönjük az unicode csapatának" - írta egy felhasználó az X-en a fáradt arcot ábrázoló emojira. "Végre egy emoji, ami tükrözi az állandó hangulatomat” - viccelődött valaki más.

A Unicode Standard 16-os verziója 5185 új karaktert adott hozzá a lexikonhoz, beleértve új írásrendszereket is.

A CNET szerint legutóbb tavaly szeptemberben kerültek új emojik a hatalmas karakterjegyzékbe, és ezekhez az iOS 17.4-es iPhone-frissítéssel lehetett hozzájutni.  A legnépszerűbb emojik közé tartozik a piros szív, a zöld pipa, a tűz szimbólum, a síró arc és a csillámok.

Az idei Emoji Világnapon - július 17-én - egy jelentésből kiderült, melyek azok a hangulatjelek, amelyek a legnagyobb valószínűséggel kihalófélben vannak, például az „OK” kéz emoji, amely világszerte a legnépszerűtlenebbnek számít. Az Egyesült Államokban a legkevésbé a nyelvét kidugó, kacsintó arcot használták.

Bár rengeteg emoji áll rendelkezésre az okostelefonon, azok, akik nem elégedettek a lehetőségekkel - vagy úgy gondolják, hogy többnek kellene lennie -, javaslatot tehetnek egy új szimbólumra. Az Emojipedia emellett egy olyan mash-up botot is kínál, amely emotikonok kombinálásával hoz létre egyedi változatokat, míg az Apple bejelentette, hogy elindítja a Genmoji-t, amely mesterséges intelligenciát használ az egyedi emojik létrehozására.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés