Hirdetés

Hogy micsoda!? A Netflix sikersorozatában kapott szerepet a francia first lady

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Brigitte Macron, Franciaország first ladyje cameo-szerepet kapott az Emily in Paris című sikersorozat legújabb évadának egyik részében.

Emmanuel Macron elnök felesége a vígjáték negyedik évadának második részében szerepel, amely csütörtökön került fel a Netflixre - írja a BBC.

A sorozat középpontjában a Lily Collins brit-amerikai sztár által alakított Emily Cooper chicagói nő áll, aki a francia fővárosba költözik. A sorozat rengeteg rajongót szerzett az elmúlt években, ugyanakkor komoly kritikákat is kiváltott, amiért sztereotip képet fest Párizsról.

A 71 éves Macron azonban nagy elismeréssel nyilatkozott a sorozatról, aki saját magát alakította egy rövid jelenetben, amelyben egy étteremben pózol egy szelfi kedvéért Emilyvel.

Collins szerint a cameo ötlete, amelyről először az Elle magazin számolt be a héten, akkor született, amikor ő és a sorozat készítője, Darren Star 2022 decemberében találkoztak Macronnal az Élysée-palotában.

A first lady a sorozat első évadában is említésre kerül, amikor megosztja Emily Instagram-posztját.

"Nagy rajongója a sorozatnak, és nagy humorral vette a róla szóló említést az első évadban" - mesélte Collins az Elle-nek. "Ez a jelenet a negyedik évadban egy kikacsintás, és a vele való forgatás megtiszteltetés és igazi öröm volt".

A sorozat készítője eközben Macront "nagyszerű tehetségnek" nevezte az alakítását értékelve.

A jelenetben Emily egy étteremben találkozik a francia first lady-vel, akinek elmagyarázza, hogy egy népszerű Instagram-oldala van. A rövid eszmecsere után Emily egy szelfit készít Macronnal, amit a közösségi oldalára is kiposztol.

A Netflix megerősítette az AFP-nek, hogy a first lady a saját ruháit viselte a forgatás alatt, és nem adtak neki különösebb utasításokat arra vonatkozóan, hogy milyen stílusban öltözzön fel.

Collinst is idézték a közleményben, aki szerint Macron "valójában megkért minket", hogy szerepelhessen a műsorban, "ami vad volt".

Az Élysée-palota azonban állítólag arról tájékoztatta a franciaországi médiát, hogy a felkérés valójában a műsor készítőitől érkezett.

Macron rendelkezik némi drámai háttérrel, ugyanis ezt a tantárgyat tanította egy középiskolában, amikor 1993-ban, először találkozott a későbbi francia elnökkel, aki akkor 15 éves volt. 14 évvel később házasodtak össze.

Rövid ideig szerepelt a Vestiaires című francia vígjátéksorozatban is, amely két fogyatékkal élő úszót követett nyomon, 2018-ban. Az év elején egy francia produkciós cég bejelentette, hogy hatrészes sorozatot készít az életéről.

A 2020-ban először sugárzott Emily in Paris című sorozatot kritika érte, mert meseszerűen ábrázolja a párizsi életét.

A sorozat készítője, Star megvédte a műsort és azt mondta, hogy "ez egy szerelmes levél volt Párizsnak", méghozzá a főszereplő szemszögéből nézve.

"Az első dolog, amit ő lát, a klisék, mert az ő szemszögéből készült" - magyarázta a 2020-ban. "Olyan sorozatot akartam csinálni, amely Párizsnak ezt a részét ünnepli".

A legújabb évadról is néhány fanyalgó kritika született, a Telegraph "még több unalomra" és "szörnyű ruhákra" panaszkodott, a Collider azonban megtapsolta az finálét a "kaotikus második felvonás" után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés