Hirdetés

Szívszorító részletek Matthew Perry haláláról

Nap Híre portré Nap Híre

A Jóbarátok sztárját a hírek szerint szombaton nem sokkal délután 4 óra után találták holtan Los Angeles előkelő Pacific Palisades negyedében lévő otthonának jacuzzijában – írja a New York Post.

Rendőrségi források a TMZ-nek elmondták, hogy a mentők egy segélyhívás után siettek Matthew Perryhez, a hívás szívmegállásról számolt be. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki hívta a 911-et. A források szerint a helyszínen nem találtak drogot, és nem nyomoznak bűncselekmény gyanújával. A Los Angeles-i rendőrség közleményben tudatta a New York Posttal: "A Blue Sail Rd 1800-as tömbjéhez érkeztünk egy férfi halálának kivizsgálására ma délután 16:10 órakor. A férfi az 50-es éveiben járt".

Az opioid és az alkohol tette tönkre az életét

Hivatkozás másolása

Perry - aki nem volt házas és nem volt gyermeke - hosszú ideje drog- és alkoholfüggőséggel küzdött. A függőséggel folytatott több évtizedes küzdelméről a tavaly megjelent memoárjában nyílt meg.

Perry 15 alkalommal járt elvonón, és 14 műtéten esett át, hogy megpróbálja enyhíteni az alkohol- és opioidhasználat miatt az emésztőrendszerében keletkezett károkat, miután saját állítása szerint 2018-ban majdnem meghalt egy gyomor-bélrendszeri perforáció miatt. Két hetet töltött kómában és öt hónapot a kórházban. Emellett kilenc hónapig kolosztómiás zsákot kellett használnia.

"Az orvosok azt mondták a családomnak, hogy 2 százalék esélyem van az életben maradásra" - jelentette ki Perry egy tavalyi, a könyvét népszerűsítő interjúban. Tavaly Perry azt állította, hogy az évek során közel 9 millió dollárt költött arra, hogy megszabaduljon függőségeitől - és végül diadalmaskodott. A sztár 2021 májusa óta volt drog- és alkoholmentes.

A hét elején a sztár egy hátborzongató utolsó fotót osztott meg Instagram-fiókján, amelyen egy jacuzziban látható. Utoljára múlt vasárnap, október 22-én, Los Angelesben fotózták le nyilvánosan a paparazzók, amikor barátaival vacsorázni indult.

A Jóbarátok sikere és küzdelem a függőségekkel

Hivatkozás másolása

Perry a rajongók által kedvelt Chandler szerepében vált híressé a Jóbarátok című ikonikus szitkomban, amely 1994 és 2004 között futott. A sorozatban 24 évesen kapott szerepet, nagyjából akkor, amikor alkoholfüggősége kezdett kialakulni. Három évvel később, 1997-ben a sztárnak egy jet-ski-baleset után opioidokat írtak fel neki, és hamar rászokott a függőséget okozó gyógyszerre. A függősége annyira elfajult, hogy később napi 55 Vicodin tablettát szedett.

A Jóbarátok fénykorában Perry gyakran járt kezelésre. Többször volt elvonón abban az évtizedben, amikor a sitcomot forgatta. "Voltak évek, amikor józan voltam ez idő alatt" - mondta Perry tavaly a People-nek. "A 9. évad volt az az év, amikor végig józan voltam."

A későbbi józan időszakai azonban rövid életűek voltak - és az egészségét ért károk hosszú ideig vele maradtak. Az elmúlt években Perry azt nyilatkozta, hogy győzedelmeskedett a függősége felett.

"Jelenleg egészséges vagyok" - jelentette ki a People-nek adott interjújában tavaly novemberben. "Amin a legjobban meglepődtem, az a rugalmasságom. Az, ahogyan képes vagyok talpra állni ebből a sok kínból és szörnyűségből" - tette hozzá.

Justin Trudeau iskolatársa, Julia Roberts párja volt

Hivatkozás másolása

Perry Massachusettsben született, de gyermekkora nagy részét Kanadában töltötte.

Édesanyja, Suzanne Langford kanadai újságírónő és édesapja, John Bennett Perry amerikai színész még az első születésnapja előtt elváltak. Perry édesanyja ezt követően 1981-ben hozzáment a Dateline újságírójához, Keith Morrisonhoz. Perry jómódban nőtt fel Ottawában, középiskolába együtt járt Justin Trudeau-val, aki Kanada jelenlegi miniszterelnöke.

Mivel színészi pályáról álmodott, Perry tinédzserként Los Angelesbe költözött, és meghallgatásokon kezdett szerepekre jelentkezni tévés sitcomokban és drámákban. Rövid ideig szerepelt olyan sorozatokban, mint a "Growing Pains" és a "Beverly Hills, 90210", mielőtt a "Jóbarátok" meghozta volna számára a nagy áttörést 1994-ben. Az ikonikus szerep mellett Perry más elismert sorozatokban is szerepelt, köztük Aaron Sorkin "Studio 60 on the Sunset Strip"-jében. Több sikeres filmben is szerepelt, köztük a "Fools Rush In" (1997), a "The Whole Nine Yards" (2000) és a "17 Again" (2009) című filmekben.

Perry soha nem nősült meg, és nem született gyermeke, de több címlapra kerülő szerelmi ügye is volt. 1995 és 1996 között Julia Robertsszel járt, a "Pretty Woman" ikonja pedig még a "Jóbarátok" második évadában is vendégszerepelt. A sztár a "Mean Girls" színésznőjével, Lizzy Caplannal is randizott, és 2021 júniusában történt szakításuk előtt Molly Hurwitz irodalmi menedzserrel járt jegyben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés