Hirdetés

Rendkívüli hír érkezett: Joe Biden bejelentette a visszalépését

Nap Híre portré Nap Híre

Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be szándékát vasárnap.

Az amerikai elnök vasárnap az X-en (korábban Twitter) jelentette be egy közleményben, hogy visszalép a jelöltségtől, és nem indul a novemberi amerikai elnökválasztáson. A bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy 

az szolgálja leginkább a Demokrata Párt és az Egyesült Államok érdekeit, ha visszalép. Ezután csak arra kíván koncentrálni, hogy teljesítse elnöki kötelességeit a hátralévő időben. Emellett azt ígérte, hogy a nemzethez intézett beszédében később további részleteket fog elárulni döntésével kapcsolatban.

Mint ismert, az elmúlt időszakban az életkor és a szellemi alkalmasság vált az amerikai elnökválasztási verseny egyik fő témájává. Joe Biden az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, Trump pedig megválasztása esetén a második legidősebb lenne. A 81 éves jelenlegi elnök azonban olyan csúnyán leszerepelt a Trumppal való vitája során, hogy szinte teljesen kitört a pánik a demokraták körében, és sokan úgy gondolják, hogy félre kellene állnia. Biden azonban a vita után levelet küldött a demokrata vezetőknek, melyben közölte, hogy esze ágában sincs távozni

A Nap Híre arról is írt, hogy Biden a nemrég elutasította, hogy elvégezzenek egy kognitív tesztet, amelynek eredményeit nyilvánosságra hoznák, így megnyugtatva a választókat, hogy az elnök alkalmas egy újabb ciklusra.

Arról is írtunk, hogy közösségi média influenszerek, akik eddig támogatták Joe Biden elnököt, most azt mondják, hogy több ezer követőjüket veszítik el a jelenlegi elnök politikája és Donald Trump elleni támadásai miatt. Ennek következményeként sokan közülük megfogadták, hogy nem fognak Joe Bidenre szavazni. Nemrég George Clooney hollywoodi színész is arra kérte Joe Bident, hogy inkább lépjen vissza a jelöltségtől.

Portálunk éppen a hétvégén számolt be arról, hogy Washingtonban egyre nagyobb a káosz, olyannyira, hogy a hírek szerint már Barack Obama is arról beszélt a bizalmasai körében, hogy  Biden esélyei jelentősen csökkentek. 

Ezt több olyan hír követte, amelyek szerint Nancy Pelosi volt házelnök és a kongresszus két legidősebb demokratája, Hakeem Jeffries és Chuck Schumer azt tanácsolta Bidennek, hogy a párt érdekében fontolja meg a jelöltségét. Egy magas rangú demokrata forrás azonban a BBC Newsnak azt mondta, hogy Washingtonban borús a hangulat, és hozzátette: "Mindannyian várjuk az elkerülhetetlen döntést".

Azonban szombaton, alig egy nappal a visszalépés bejelentése előtt még azt közölték, hogy a Joe Bidenhez közeli források, hogy az elnök továbbra is hajthatatlan, és még mindig úgy látja, hogy ő a legesélyesebb arra, hogy legyőzze Donald Trumpot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés