Hirdetés

Kritikus napok következnek: most dől el, hogy Joe Biden át tudja-e vészelni a vita miatt kialakult pánikot

Garai Kitti portré Garai Kitti

Joe Biden elnök és csapata továbbra is kárelhárítási üzemmódban vannak, közel egy héttel azután, hogy katasztrofálisan teljesített a Donald Trumppal való vitáján. A borzalmas szereplés után a demokraták körében kitört a pánik, ugyanis attól tartanak, hogy Biden kora miatt lehetetlenné válik, hogy újranyerje a választást.

A Fehér Ház vezetői szerdán értekezleteket hívtak össze és belső feljegyzéseket küldtek a munkatársaknak. A következő napok fogják eldönteni, hogy Biden képes lesz-e átvészelni a mentális alkalmassága miatti pánikot, vagy a június 27-i vitát követő politikai ellenszél túl erősnek bizonyul.

Úgy tűnik, hogy Joe Biden mögé állnak az olyan magas rangú demokraták, mint Kamala Harris alelnök és Gavin Newson kaliforniai kormányzó. Az elnök csapata pedig fenntartja, hogy Biden versenyben marad. "Egyáltalán nem száll ki" - mondta Mia Ehrenberg szóvivő kedden a BBC-nek

Biden nyilvános programja szerint szerdán Harrisszel magánebédet tart a Fehér Házban. Jeff Zients, a Fehér Ház kabinetfőnöke pedig 12:30-kor telefonos megbeszélést tart a teljes személyzettel 

Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója és Biden egyik legfőbb támogatója, aki a vita után azonnal válaszolt a kérdésekre, hogy ő lesz-e a párt jelöltje, azt tervezte, hogy Washingtonba látogat, hogy "kiálljon Joe Biden és más vezető demokraták mellett."

Brandon Richards szóvivő szerint a kormányzó ezen a héten kampányolni fog Biden mellett a kulcsfontosságú, ám de bizonytalan államokban, Michiganben és Pennsylvaniában. Mindeközben a demokrata törvényhozók aggodalmukat fejezik ki az elnök képességeivel kapcsolatban, illetve számukra még mindig kérdéses, hogy Biden képes lesz-e felvenni a harcot Donald Trump volt elnökkel novemberben. 

Lloyd Doggett, a 77 éves texasi demokrata képviselő kedden azt mondta, "reméli", hogy Biden meghozza a "nehéz döntést a visszalépésről". Nancy Pelosi volt amerikai házelnök azonban óvatosabban fogalmazott és azt mondta: "Ez Joe Bidenen fog múlni."

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, kifejezetten tétova Joe Biden csütörtökön nehezen tudott mit kezdeni Donald Trump erőteljes támadásával, miközben a két jelölt személyes sértéseket váltott egymással az elnökválasztási verseny első vitájában. A hírügynökségi beszámolók szerint bombasztikus formában lévő Trump nekiesett utódjának, kudarcnak nevezve gazdaság- és külpolitikáját. Biden próbálta tartani a lépést, de az előadásmódja tétova volt, hangja alapján úgy tűnt, mintha megfázott volna, beszéde többször megbicsaklott. Azt is megírtuk, hogy Joe Biden gyenge teljesítménye után nemcsak a Demokrata Párt, hanem a fél világ pánikba esett, és egyre többen és egyre hangosabban jegyzik meg, hogy itt lenne az ideje, hogy a 80 éves politikus végleg visszavonuljon.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés