Hirdetés

"Az én korosztályom nem akar rád szavazni" - Már az influenszerek is kiakadtak Joe Bidenre

Garai Kitti portré Garai Kitti

A közösségi média influenszerek, akik eddig támogatták Joe Biden elnököt, most azt mondják, hogy több ezer követőjüket veszítik el a jelenlegi elnök politikája és Donald Trump elleni támadásai miatt. Ennek következményeként sokan közülük megfogadták, hogy nem fognak Joe Bidenre szavazni. 

Jae Gurley, egy 24 éves fekete transznemű divattervező, akinek több mint 1,7 millió TikTok-követője van, azt mondta, elfordult Bidentől a kampányának negatív üzenetei miatt. "Nem kell elmondani, hogy Trump milyen rossz. Tudom, azt hiszed, nem tudom?" - fogalmazott, hozzátéve: "azt kell elmondanod, hogy milyen nagyszerű vagy, hogy menjek és meggyőzzek másokat is, mert a korombeliek nem akarnak rád szavazni."

A fiatalabb szavazók körében tapasztalható Biden-ellenesség a legújabb fejfájás az elnök számára, amely a vitán nyújtott katasztrófális teljesítménye, valamint a kognitív alkalmasságával és állóképességével kapcsolatos kétségek miatt lobbant így lángra. Hónapokkal ezelőtt pedig még Gurley is szerepelt azon influenszerek listáján, akiket az az elnök unokája, Finnegan Biden hívott meg egy kerekasztal-beszélgetésre arról, hogyan lehet elérni a Z generációs szavazókat - írja a New York Post. 

A hírek szerint azonban a március 28-án, Manhattanben megtartott beszélgetés feszültté vált, miután néhány befolyásos személy kritizálta az elnököt, amiért aláírta a TikTokot betiltó törvényt az Egyesült Államokban. Joe Bident amiatt is kritizálták, hogy támogatja Izrael katonai akcióit a Gázai övezetben a Hamász terroristáinak felszámolása érdekében. Gurley elmondta, hogy a találkozó előtt egy "készülj velem" videót tett közzé, hogy felpezsdítse az esemény iránti izgalmat. Az eseményről azonban már nem készített összefoglaló videót, mert félt attól, hogy milyen visszhangja lesz - különösen a Biden Izraellel kapcsolatos politikájával szembeni düh miatt. 

"Ez a márkánkat teszi kockára. Nem beszélhetünk a Biden-kormányzattal kapcsolatban anélkül, hogy el ne ismernénk, hogy mi folyik Gázában" - mondta Gurley.

A jelenlévők között volt még a közösségi médiában hatalmas követővel rendelkező, 22 éves Olivia Ponton, a 24 éves Deja Foxx és a 23 éves Chloe Lukasiak is. Lukasiak - aki több mint 8 millió követővel büszkélkedhet az Instagramon és több mint 4 millióval a TikTokon - az eseményről közzétett a közösségi oldalán egy fotót, amelyen ő és Finnegan Biden (az elnök utokája) látható. A kommentelőknek azonban több sem kellett, azonnal negatív megjegyzésekkel árasztották el a feedet a fotóra reagálva, ez pedig Lukasiakot arra késztette, hogy törölje a posztot. 

Lukasiak utólag azt mondta, hogy amikor közzétette a fotót, "tudta, hogy heves nézeteltérések lesznek." A követői felháborodása ellenére elmondta, hogy továbbra is az elnökre kíván szavazni. "Csak azért, mert egy jelöltet támogatok, nem jelenti azt, hogy minden intézkedésével teljesen egyetértek" - mondta Lukasiak.

"Soha nem gyakorolnék nyomást a közönségemre, hogy így vagy úgy szavazzon, de Biden mellett fogok kiállni. És azt hiszem, ez nyilvánvalóan kivált majd némi gyűlöletet, de remélem, hogy a végén ez csak megerősíti az embereket abban, hogy törődjenek a politikával" - tette hozzá. 

Jeremy Jacobowitz, egy 37 éves manhattani élelmiszeripari influencer azt mondta, hogy a Biden-párti tartalma több ezer online követőjébe került. Egy kommentelő azt írta a közösségi oldalán, hogy Biden "egy két lábon járó hulla, akit mókusok irányítanak". Amikor a visszhangról kérdezték, Jacobowitz azt mondta: "Nem érdekel. Ha mindig csak azt mondom meg az embereknek, hogy hol ehetnek sajtburgert, akkor az szerintem teljes pazarlás."

Mint ismert, Biden életkorával kapcsolatos aggodalmak azután fokozódtak, hogy az elnök iszonyatosan gyenge teljesítményt nyújtott a múlt havi tévévitán, melynek következtében a demokraták körében teljesen kitört a pánik. A naphire.hu azt is megírta, hogy a novemberi választások előtti jelöltcseréről szóló találgatásokat felerősítették a Trump növekvő előnyét jelző közvélemény-kutatások. 

Mindeközben a Biden család hallani sem akar arról, hogy az elnök visszavonulót fújjon, a stábja pedig szinte naponta áll elő valamiféle furcsa magyarázattal a vitán nyújtott teljesítményére.

Bidennek eszében sincs félreállni

Hivatkozás másolása

Lapunk arról is beszámolt, hogy Biden a demokrata törvényhozóknak írott levelében egyértelművé tette, hogy esze ágában sincs távozni. "A hogyan tovább kérdés már több mint egy hete terítéken van. És itt az ideje, hogy véget érjen" - mondta Biden. "Egyetlen feladatunk van. Ez pedig az, hogy legyőzzük Donald Trumpot. 42 napunk van a demokrata konvencióig és 119 napunk az általános választásokig. Az elszántság bármilyen gyengülése vagy az előttünk álló feladat tisztázásának hiánya csak Trumpnak segít és nekünk árt. Itt az ideje, hogy összefogjunk, egységes pártként lépjünk előre, és legyőzzük Donald Trumpot" - fogalmazott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés