Hirdetés

Ezekre a tünetekre nagyon oda kell figyelni: ismét támad a koronavírus

Garai Kitti portré Garai Kitti

A hideg idő beköszöntével valószínűleg egyre többen fognak ismét megfertőződni a koronavírussal. A szakértők most elárulták, hogy mi az a három fő tünet, amire oda kell figyelnünk. 

A Mirror arról ír, hogy új variánst találtak az Egyesült Királyságban, ami miatt ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. Ráadásul arra számítanak, hogy a hőmérséklet csökkenésével tovább nő majd a betegek száma, ezért figyelmeztették az embereket, hogy figyeljenek a három fő tünetre. 

Az Omicron legújabb, BA.2.86 néven ismert alváltozatát először augusztusban azonosították az Egyesült Királyságban. A szakértők szerint ez az új törzs nem okoz súlyosabb megbetegedést, mint más változatok, és a védőoltások továbbra is védelmet jelentenek ellene. 

Az október 7-ét megelőző héten Angliában 15 797 új Covid-fertőzést jelentettek a kormányzati adatok szerint. A Mirror arról is beszámolt, hogy Angliában már most öt hónapos csúcsot ért el a pozitív kórházi tesztek száma, ami azt jelzi, hogy a vírus egyre szélesebb körben terjed. Október 8-án az NHS England 4414 Coviddal fertőzött kórházi beteget jelentett. Ez 14 százalékos növekedés az előző héthez képest, és május 4. óta a legmagasabb szám.

Mivel a tél folyamán valószínűleg egyre több lesz a beteg, ezért az embereket arra kérik, hogy a vírus további terjedésének megelőzése érdekében legyenek tisztában a leggyakoribb tünetekkel. A ZOE Covid egészségügyi tanulmánya szerint ez a három fő tünet most: 

  • Orrfolyás vagy orrdugulás
  • Fejfájás
  • Fáradtságérzet

További lehetséges tünetek lehet a torokfájás, a tüsszögés, a testi fájdalmak, a légszomj és a magas láz. Azt kérték, ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalják a lakosok, akkor maradjanak otthon és kerüljék a másokkal való érintkezést. 

Magyarországon is megjelent egy új mutáns, az Eris

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, augusztusban Magyarországon is azonosították a koronavírus Eris nevű variánsát. Közben megjelent egy újabb mutáció is, a Pirola. Azt is megírtuk, hogy a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) jelentése szerint hazánkban csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az adatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 20 helyszínen az "emelkedett", Kecskeméten a "mérsékelt", míg Pécsett a "magas" kategóriába sorolható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés