Hirdetés

Baj van ebben a két magyar városban: közleményt adtak ki Müller Cecíliáék

Nap Híre portré Nap Híre

Érkezik a hideg idő, ezért nagyon oda kell majd figyelni.

Ahogy arról a Naphire.hu is többször beszámolt, újabb és újabb covid variánsok jelennek meg, a legújabb, Észak-Írországban azonosított az omikron új BA.2.86 alváltozatának része, a szakértők szerint egyelőre nem jelent komoly kockázatot, a Népegészségügyi Ügynökség (PHA) jelentései szerint azonban megnőtt a fertőzöttek száma miatta. Szakértők szerint a hideg idő beköszöntével három tünetre kell nagyon figyelni, ami covid-fertőzésre utalhat. 

Egy hete a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ azt közölte, csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Most ismét kiadták a friss adatokat, eszerint stagnálásról lehet beszélni - írja az MTI. Azt írták: megtorpant a múlt heti mérséklődés, és a 41. héten - emelkedett értéken - stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja.

Hozzátették: a települések kétharmadát stagnáló tendencia jellemzi, de emelkedést mértek a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen és Szombathelyen. Csökkenés egyedül Debrecent jellemzi.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Nyíregyházán és Pécsen a "magas", a többi 20 mintavételi helyen az "emelkedett" tartományba esik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés