Hirdetés

Nagy a baj ebben a magyar városban: közleményt adtak ki Müller Cecíliáék

Nap Híre portré Nap Híre

Még mindig itt van velünk a rettegett kór.

Bár még várat magára az igazi őszi idő, de a szakemberek már most figyelmeztetnek: ahogy hidegebbre fordul az idő, várható, hogy egyre többen kapnak majd el felső légúti fertőzéseket. Ezek közé tartozik a koronavírus is, amelynek újabb és újabb mutánsait azonosítanak, az Eris után már felbukkant a Pirola is

Arról is írtunk, hogy a covid leggyakoribb tünetei jelenleg az orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás, tüsszögés. Egyesek azonban szokatlanabb tüneteket is tapasztalhatnak, ha az új variánssal fertőződnek meg. Ezek közé sorolható a bőrkiütés, a száj vagy a nyelv elváltozásai (ún. covid-nyelv) – például duzzanat a szájban és fekélyek a nyelven vagy a száj és az ajkak belső felületén. 

Most a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt közölte: stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

A 39. héten megállt a koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának emelkedése a szennyvízben, és ismét stagnáló az országos átlagérték - írja az MTI. A helyszínek többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedést sehol sem mértek, míg Kecskeméten és Tatabányán enyhe csökkenés mutatható ki.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Pécsen a "magas", Kecskeméten a "mérsékelt", míg a többi helyszínen az "emelkedett" tartományba esik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés