Hirdetés

Nagyon furcsa tüneteket tapasztalhat, aki megfertőződik a Pirolával - mutatjuk, mire figyeljen!

Nap Híre portré Nap Híre

Szakemberek szerint a legtöbben a "szokásos" covid-tüneteket észlelik, de vannak, akiknél más a helyzet.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Bár még várat magára az igazi őszi idő, de a szakemberek már most  figyelmeztetnek: ahogy hidegebbre fordul az idő, várható, hogy egyre többen kapnak majd el felső légúti fertőzéseket

Ráadásul újabb és újabb mutánsokat azonosítanak, az Eris után már felbukkant a Pirola is. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a Pirolával fertőzött emberek súlyosabban megbetegednének, mint ha más, jelenleg ismert változatokat kaptak volna el, illetve a védőoltás hatékonynak bizonyul ezen variánssal szemben is.

A covid leggyakoribb tünetei jelenleg az orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás, tüsszögés. Egyesek azonban szokatlanabb tüneteket is tapasztalhatnak, ha az új variánssal fertőződnek meg – írja az Index

Ezek közé sorolható a bőrkiütés, a száj vagy a nyelv elváltozásai (ún. covid-nyelv) – például duzzanat a szájban és fekélyek a nyelven vagy a száj és az ajkak belső felületén. De a vörös és fájdalmas ujjak vagy lábujjak, a hasmenés, a rekedt hang, illetve a viszkető vagy vörös szemek is ide tartoznak.

Szakemberek továbbra is azt tanácsolják, ha valaki a régi vagy az új szimptómákat tapasztalja, hogy inkább maradjon otthon, és kerülje a fizikailag megerőltető tevékenységeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés