Hirdetés

Joe Biden teljesítménye még Obama aggodalmát is felkeltette

Virág Sára portré Virág Sára

Joe Biden vitán nyújtott teljesítménye annyira harmatgyengére sikerült, hogy még Barack Obama is aggódni kezdett, olyannyira, hogy ő maga is tanácsokkal látta el az elnököt. 

Barack Obama Biden elnök egyik leghűségesebb, legmegbízhatóbb tanácsadójának számít. Sajtóhírek szerint a Trumppal folytatott vita akkora aggodalmat keltett benne, hogy utána telefonon hívta fel az elnököt. Hogy miről beszélgettek, arról nem szivárgott ki semmilyen információ, ám egyes hírek szerint Obama már korábban figyelmeztette Bident, hogy igencsak meg kell majd küzdenie a novemberi győzelemért – írja a Newsweek

A Washington Post szerdán írt a telefonbeszélgetésről, emellett arra is kitértek, hogy Obama állítólag már a vita előtt kifejtette néhány hozzá közel álló bizalmasának, hogy aggályai vannak Biden személyével kapcsolatban. 

A Demokrata Pártban eközben egyre növekszik az aggodalom, egy új közvélemény-kutatás szerint a megkérdezett szavazók 75 százaléka úgy véli, a demokraták sokkal nagyobb eséllyel indulnának, ha nem Biden lenne a jelöltjük. Biden kampányának szóvivője, Lauren Heath úgy nyilatkozott, az elnök nagyon hálás Obamának a kampányban nyújtott támogatásért. 

Az elnökjelölti vita és Joe Biden gyenge teljesítménye napok óta lázban tartja a világot. Korábban a Naphíre is beszámolt arról, hogy a demokraták körében kisebb pánik alakult ki a vita után az elnök performanszát látva, az esetleges jelöltcseréről szóló hírek pedig abszolút Trumpnak kedveztek – legalábbis a közvéleménykutatások szerint. Ám minden hiába, a Biden család hallani sem akar arról, hogy az elnök visszavonulót fújjon, a stábja pedig szinte naponta áll elő valamiféle nyaktekert magyarázattal a vitán nyújtott teljesítményére. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés