Hirdetés

Joe Biden egyre megalázóbb helyzetbe kerül, rossz nézni

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb demokrata párti kongresszusi képviselő szólította fel szombaton Joe Biden amerikai elnököt arra, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől.

A Nap Híre is beszámolt arról, hogy Joe Biden annyira gyenge teljesítményt nyújtott a múlt heti tévévitán, hogy kitört a pánik a demokraták körében. Ráadásul a novemberi választások előtti jelöltcseréről szóló találgatásokat felerősítették a Trump növekvő előnyét jelző közvélemény-kutatások. A Biden család hallani sem akar arról, hogy az elnök visszavonulót fújjon, a stábja pedig szinte naponta áll elő valamiféle furcsa magyarázattal a vitán nyújtott teljesítményére. Arról is írtunk, hogy Biden még mindig a tévévitán mutatott katasztrofális teljesítménye miatt magyarázkodik.

Angie Craig, Minnesota állam demokrata párti kongresszusi tagja közleményében azt írta, hogy "Biden elnök jó ember, és elismeri egész életében tett szolgálatát, de úgy hiszi, hogy félre kellene állnia a vezetők következő generációjának javára".

A Kongresszus 211 demokrata párti tagja közül eddig a nyilvánosság előtt öten szólították fel Joe Bident arra, hogy mondjon le az elnökjelöltségről.

Hakeem Jeffries, a demokrata párti képviselőcsoport vezetője vasárnapra egyeztetést kezdeményezett pártja magas rangú kongresszusi tagjaival.

A képviselőház a július 4-i nemzeti ünnep miatt ezen a héten szünetet tartott, és a jövő héten tartanak ismét törvényhozási ülést.

Joe Biden támogatására ugyanakkor kampánykörutat folytat Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, aki szombaton Pennsylvania államban találkozott demokrata párti választókkal, hogy Joe Biden elnöki alkalmasságáról biztosítsa őket. Szintén Biden elnökjelöltsége melletti kiállását hangoztatta többször Kamala Harris alelnök is. Mindkét politikust esélyesként emlegeti a jelöltségre az amerikai média arra az esetre, ha Joe Biden mégis úgy döntene, visszalép a versenytől.  

Az elnök pénteken az ABC News országos televíziónak adott, fő műsoridőben sugárzott, előre rögzített interjúban megerősítette, hogy nem szándékozik visszalépni. Úgy fogalmazott, hogy egyedül a "mindenható Isten" bírhatja rá arra, hogy kiszálljon a versenyből, amelyet Donald Trumppal vív.

A Demokrata Párt köréből érkező, visszalépését sürgető hangokra úgy reagált, hogy hallja őket, de véleménye szerint ezek nem a túlnyomó többséget képviselik.

A Donald Trump előnyének növekedését mutató közvélemény-kutatási eredményekre vonatkozó kérdésre az elnök úgy reagált, hogy úgy tudja, azok fej fej melletti állást mutatnak. Arra az adatra, amely szerint az elnöki munkáját az amerikaiak csupán 36 százaléka fogadja el, Biden azt mondta, nem hisz ennek az eredménynek, és a saját belső felméréseik mást mutatnak.

Az ABC News-nak adott interjú Joe Biden első televíziós szereplése volt a június 27-i elnökjelölti vita óta, amelyen saját bevallása szerint is rosszul teljesített. A szereplést komoly figyelem övezte.

Obama tanácsadója: Bident szembesíteni kell a valósággal

Hivatkozás másolása

A Fehér Ház az elnökjelölti vitán mutatott teljesítményének ellensúlyozására több, előre nem tervezett interjút iktatott be Biden programjába.

David Axelrod, korábbi demokrata párti elnöki tanácsadó az ABC News-nak adott interjúra reagálva szombaton a CNN hírtelevízióban úgy fogalmazott, hogy az elnököt szembesíteni kellene a Donald Trumppal szembeni helyzetét mutató közvélemény-kutatások valóságával.

Szintén a CNN hírtelevízióban szombaton arról nyilatkozott Andrea Lawful-Sanders rádiós újságíró Philadelphiából, aki szerdán készített az elnökkel interjút, hogy a Fehér Ház részéről előre eljuttatták a kérdéseket hozzá "elfogadásra".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés