Hirdetés

Itt vannak az első fotók: Vogue címlaplány lett Joe Biden feleségéből

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Dr. Jill Biden nem először szerepel az amerikai Vogue magazin címlapján.

Anna Wintour, az amerikai Vogue magazin legendás főszerkesztője az újság augusztusi számának a címlapjára Joe Biden amerikai elnök feleségét, Dr. Jill Bident választotta éppen akkor, amikor az országban komolyan beindul a választási kampány - és alig néhány nappal azután, hogy Biden az első vitáján mutatott teljesítménye megingatta a demokrata pártot.

A címlapon - amely már a második a karrierje során - Dr. Biden egy krémszínű Ralph Lauren selyem szmokingruhában látható, amelyet a veterán divatfotós, Norman Jean Roy fényképezett. A mellékelt, Maya Singer által készített profil a vita előtt készült a first ladyvel, amikor a Vogue írója két áprilisi minnesotai kampánymegálló során végig figyelemmel kísérte Jill Bident. 

"Fél évszázad óta mi vagyunk az első generáció, amely olyan országot ad a lányainknak, ahol kevesebb jogunk van, mint nekünk volt"

- mondta az első áprilisi kampányrendezvényen tartott beszédében a Vogue szerint. "Könyvtiltások. A szavazati törvényeket kibelezték. Bírósági döntések, amelyek megfosztanak a legalapvetőbb szabadságjogainktól. De a körülmények nem sorsszerűek... Amikor a testünk forog kockán, amikor a lányaink jövője forog kockán, amikor az országunk és annak szabadsága a tét, akkor mozdíthatatlanok és megállíthatatlanok vagyunk".

Biden elnök és Trump volt elnök első elnökjelölti vitáját követően, amelyet a CNN moderált június 27-én, Biden tanácsadói a CNN-nek elmondták, hogy családja továbbra is kitartóan támogatja az újraválasztási kampányát.

A Vogue is megkereste a first ladyt a vitát követően, miközben sokak szerint az elnöknek le kellene mondania a demokrata jelöltségről a mentális állapota miatt. A nő azt mondta a magazinnak, hogy "nem fogják hagyni, hogy az a 90 perc meghatározza azt a négy évet, amit elnökként töltött. Tovább fogunk küzdeni".

A magazin kiemelte, hogy az elmúlt négy évben Jill Biden gyakorlatiasan vette fel az Egyesült Államok first lady-jének a szerepét. Az év elején a Fehér Ház bejelentette az új, kritikus fontosságú kezdeményezését, amely a nők egészségével kapcsolatos, eddig rendkívül kevéssé vizsgált problémák - az endometriózistól a szívbetegségekig - kutatásának finanszírozására irányul. Az Észak-Virginiai Közösségi Főiskola angol professzoraként a diákok iskolán belüli segítségnyújtásának finanszírozásának növeléséért is harcba szállt, különösen a koronavírus világjárvány miatt, amely megterhelte az iskolarendszereket, és hiányosságokat hagyott az oktatásban. És ahogy a Vogue-nak elmondta, látta a katonai házastársak karrierrel kapcsolatos frusztrációit a gyakran átmeneti életük miatt, ezért támogatta a távmunka rugalmasságát néhány kormányzati munkahelyen.

Arról is írtak, hogy a first lady politikai szemlélete gyakran tükröződik a ruhatárában is. Jill Biden kedveli a kifinomult, de praktikus ruhákat, így a kosztümöktől kezdve az egyszerű üzenetekkel ellátott ruhákig bármit felvesz. Nagy hangsúlyt fektet emellett az amerikai tervezőkre, így gyakran viseli Sergio Hudson, Michael Kors és Ralph Lauren darabjait. 

Az elnökjelölti vitán viselt periókakék öltönye után másnap reggel egy Christian Siriano által készített fehér feliratos fekete ruhát viselt egy észak-karolinai gyűlésen, amelyet a szavazók újbóli aktivizálására szánt. Ruhaválasztása hangosan és világosan közvetítette a lényegét: "Szavazz!".

Bárhogyan is alakuljon a politikai irányvonal, a first lady minden bizonnyal kulcsszerepet játszik majd az elnök döntéseiben. A Vogue címlapsztorijában Katie Rogers politikai újságíró és a first ladyről készített profil szerző megjegyezte, hogy Dr. Bidenre gyakran nem úgy tekintenek, mint az elnök egyik legfontosabb tanácsadójára, de ő "a zsigere és legközelebbi bizalmasa".

Az interjúban a first lady reményteljes hangot ütött meg, de figyelmeztetett az országot megosztó polarizációra. "Nincs szükségünk még több káoszra" - jelentette ki. "Az amerikaiak alapvetően törődnek egymással. És ez a harag, az ellenségeskedés és a megosztottság... mi nem ilyenek vagyunk. Jó emberek vagyunk."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés