Hirdetés

Nagyon kiakadtak a magyar színészek Novák Katalinra a pedofilmosdató megmentése miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Színészek követelik, hogy Novák Katalin vizsgálja felül a döntését.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Az ügy hatalmas botrányt robbantott az egész országban, a történtek után az ellenzéki pártok is akcióba lendültek. Az LMP mélységesen felháborodott Novák Katalin döntése miatt, a Momentum átvitte a Sándor-palotához a kordonokat és a köztársasági elnök hivata előtt "Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki a kordonokra. A DK először levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Majd később a párt bejelentette, hogy méltatlansági eljárást kezdeményeznek Novák Katalin köztársasági elnök ellen.

Lapunk arról is beszámolt, hogy Novák Katalin az ATV kérdésére, miszerint megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését, azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején.

Most az Index arról számolt be, hogy a köztársasági elnök hatalmas vihart kavaró döntése után a színházi világ sem maradt csönben, ugyanis nyílt levelet írtak Novák Katalinnak a Kiállok érted produkció alkotói és színészei. A lap kiemelte, hogy az előadással történetesen pont azokért a koskorúakért és fiatalokért állnak ki, akik hátrányos helyzetű családokban, gyermekotthonokban, rossz körülmények között élnek, és így potenciálisan veszélyeztetettek.

Kilenc éve járjuk az ország gyermek- és lakásotthonait a Kiállok érted című előadással, ami a szexuális emberkereskedelem, a prostitúcióra kényszerítés, a bántalmazás minden formája ellen küzd, és a gyermekvédelmi rendszer hatékonyabb működését is célja segíteni. A kilenc év alatt szívszorító, felkavaró és felháborítóan igazságtalan történetek sokaságával ismerkedtünk meg, amelyekben közös pont a kiszolgáltatottság, az erősebbektől, nagyobb hatalmúaktól vagy befolyásosabbaktól elszenvedett erőszak. És az is közös pont, hogy a gyermekvédelemben élők nagy része úgy nő fel, hogy ez a világ rendje, hogy velük mindent meg lehet tenni. Hogy nincs kihez fordulniuk, nincs, aki megvédje őket. Az elnöki kegyelem azt üzeni most számunkra, hogy az ő igazságuk nem igazság, az ő érdekeik, életük, fájdalmuk nem számít, hogy ők nem számítanak"

- fogalmaztak a levélben. Kiemelték azt is, hogy a 100. előadásukat a bicskei gyermekotthonban történt bántalmazások áldozatainak ajánlják.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés