Hirdetés

Kegyelem a pedofilmosdatónak: Novák Katalint először szembesítették azzal, mit tett

Nap Híre portré Nap Híre

"Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom. Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is"  - reagált a köztársasági elnök az ATV kérdésére a Sándor-palotában. Novák Katalint az örmény államfővel tartott sajtótájékoztatón kérdezték a nagy visszhangot kiváltó kegyelmi döntésről. 

Novák Katalin az ATV munkatársának kérdésére, hogy megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését, azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. 

Mint mondta, van egy jogszabályi rendelkezés, amely szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános, ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak. Ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van a világ legtöbb országában is - közölte. Hangsúlyozta: az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúja, ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz. Minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni.

"Együttérzek a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel még hatékonyabban a pedofíliával szemben, annak partnere vagyok most is, és az leszek a jövőben is" - szögezte le.

A múlt héten robbant a hír, miszerint Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Dúró Dóra erre úgy reagált az Instagram-oldalán: "Ennél nincs lejjebb: egy pedofil bűnöző bűntársának adott elnöki kegyelmet Novák Katalin". Arról is írtunk, hogy a Magyar Nemzet hosszú cikkben védte a köztársasági elnököt, az elítélt mellett pedig többek között az erdélyi származását hozza fel. Közben az LMP is reagált Novák Katalin döntésére: “Mélységesen felháborodtunk Novák Katalin újabb megmagyarázhatatlan döntésén. A Momentum is akcióba lendült a történtek után: a párt aktivistái vasárnap elbontották a Karmelitát védő kordonokat és átvitték azokat a Sándor-palotához. A köztársasági elnök hivatala előtt „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki a kordonokra.

A Demokratikus Koalíció is lépett és levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Majd később a párt bejelentette, hogy méltatlansági eljárást kezdeményeznek Novák Katalin köztársasági elnök ellen.

Legutóbbi cikkünkben pedig arról írtunk, hogy szabadulhat meg a Fidesz a pedofilmosdatót megmentő Novák Katalintól, már ha akar.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés