Hirdetés

Dagad a botrány: Novák Katalin döntése miatt a pápához fordult a DK

Nap Híre portré Nap Híre

Levélben tájékoztatta a Demokratikus Koalíció Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének.

A múlt héten robbant a hír, miszerint Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Dúró Dóra erre úgy reagált az Instagram-oldalán: "Ennél nincs lejjebb: egy pedofil bűnöző bűntársának adott elnöki kegyelmet Novák Katalin". Arról is írtunk, hogy a Magyar Nemzet hosszú cikkben védte a köztársasági elnököt, az elítélt mellett pedig többek között az erdélyi származását hozza fel. Közben az LMP is reagált Novák Katalin döntésére: “Mélységesen felháborodtunk Novák Katalin újabb megmagyarázhatatlan döntésén. A Momentum is akcióba lendült a történtek után: a párt aktivistái vasárnap elbontották a Karmelitát védő kordonokat és átvitték azokat a Sándor-palotához. A köztársasági elnök hivatala előtt „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki a kordonokra.

A Demokratikus Koalíció pedig egyenesen Ferenc Pápához fordult. A párt közleményben tudatta: levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki eltussolta az igazgató pedofil bűncselekményeit, hamis tanúvallomások aláírására, a vádak visszavonására kényszerítve az áldozattá vált gyerekeket - írja az MTI. 

A Demokratikus Koalíció abban a reményben tájékoztatta Őszentségét a köztársasági elnök döntéséről, hogy módot talál abbéli közös meggyőződésünk kifejezésére, miszerint Jézus bármely szolgájára való hivatkozás sem nyithat utat a bűnnel és a bűnösökkel való együttműködésre.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés