Hirdetés

“A haldoklás meggyorsít dolgokat” - Karsai Dániel megrázó interjút adott a Heti Naplónak

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága az alkotmányjogász fellebbezését, így jogerősen kimondták: a magyar állam nem sérti az emberi jogait azzal, hogy nem teszi lehetővé az aktív eutanáziát számára. Karsai Dániel otthonában fogadta az ATV riporterét és elárulta, mit tervez most.

Alig négy hónapja járt utoljára Török Réka a gyógyíthatatlan, ALS-ben szenvedő alkotmányjogásznál. Karsai Dániel akkor már az ágyában fekve fogadta őt. Júniusban a strasbourgi bíróság döntést hozott, miszerint nincs olyan nemzetközi jogi eszköz, amely kötelezhetné az Emberi Jogok Európai Bíróságához tartozó tagállamokat az aktív eutanázia elősegítésére, a magyarországi tiltás így nem sérti a betegek jogait.

A döntést megfellebbezte Karsai Dániel, amit elutasítottak most hétfőn. Az alkotmányjogász ezt követően engedte be ismét az otthonába a Heti Napló Sváby Andrással stábját, és már az első pillanatban nagy meglepetést okozott. “Csütörtökön délben érkeztünk Danihoz a stábommal, rögtön a szobájába mentem, arra álmomban sem gondoltam, hogy az lesz az első kérése, hogy hadd adjon ülve interjút” - mondta a Nap Hírének Török Réka, aki hozzátette: bár fájdalmakkal jár ez a számára, mégis azt szerette volna, ha egymással szemben ülnek és beszélgetnek, mint bárki más.

Dánielék elmesélték, testvérével, Petivel és ápolójával, Ákossal együtt ültek otthon és várták a friss hírt a strasbourgi döntésről, amikor pedig kiderült, az a legkevésbé talán épp Danit viselte meg. Testvérének Petinek kellett jó pár nap, hogy magához térjen.

“Nem fogok a fal felé fordulni. Ebben a betegségben eljöhet a teljes bénultság szakasza, most még nem ez van, és addig kihasználom, amit lehet” - mondta a Nap Híre információi szerint az ATV kamerái előtt a nagybeteg Karsai Dániel, aki már azt is elárulta, van még egy terve. S hogy mi az, az vasárnap este az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorból kiderül a Híradó után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés