Hirdetés

"Ennél lejjebb nincs" - Durván kiakadt Dúró Dóra a köztársasági elnök döntése miatt

Nap Híre portré Nap Híre

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi oldalán adott hangot az elégedetlenségének.

Ma robbant a hír, miszerint Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait - közölte a 444.hu az oldalán.

Mint írták, a köztársasági elnök még tavaly április végén adott kegyelmet a férfinek, aki a jogerős ítélet alapjánh nemcsak hogy tudott róla, hogy a bicskei otthon vezetője szexre kényszerített több, a gyermekotthonban lakó kiskorút, hanem hamis vallomást is szerkesztett az egyik áldozat nevében, sőt az egyik zaklatott fiút rábírta arra is, hogy vonja vissza az igazgatót érő vádakat.

A bíróság a volt bicskei igazgatóhelyettest másodfokon 3 év 4 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, ám Novák Katalin döntésének köszönhetően ezt mindössze 5 év próbaidőre felfüggesztették. Emellett az elnök kegyelemből elengedte a foglalkozástól eltiltás büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részének végrehajtását is - ez pedig gyakorlatban azt jelenti, hogy a pedofil igazgatót fedező férfi akár újra dolgozhat tanárként, sőt intézményvezetőként is.

Erre a hírre reagált az Instagram-oldalán Dúró Dóra, aki egy rövid, ám velős posztot tett közzé, amelyben úgy fogalmazott, hogy

"Ennél nincs lejjebb: egy pedofil bűnöző bűntársának adott elnöki kegyelmet Novák Katalin".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés