Hirdetés

LMP: “Mélységesen felháborodtunk” Novák Katalin döntésén

Nap Híre portré Nap Híre

A párt szerint nyilvánosságra kellene hozni, hogy miért kapott kegyelmet a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese.

Novák Katalin
Novák Katalin

Novák Katalin kegyelmet adott annak a férfinak, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltussolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait.

Az ügyben kifejtette a véleményét Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa, aki szerint “ennél nincs lejjebb: egy pedofil bűnöző bűntársának adott elnöki kegyelmet Novák Katalin”. A Magyar Nemzet hosszú cikkben védi a köztársasági elnököt, az elítélt mellett pedig többek között az erdélyi származását hozza fel.

Az LMP pedig a Telex kérdésére így reagált: “Mélységesen felháborodtunk Novák Katalin újabb megmagyarázhatatlan döntésén. Ahogy a Budaházy-kegyelmi döntés során, a köztársasági elnök ebben az esetben sem tudott valódi magyarázatot adni: az eddigi nyilatkozatai nemhogy nem megnyugtatóak, hanem kifejezetten dühítőek”.

Hozzáfűzték, hogy Novák Katalin nem él, hanem visszaél kegyelmi jogkörével, valamint, ha nem vonja vissza a döntését, akkor az lenne a minimum, hogy hozza nyilvánosságra, miért is kapott kegyelmet az igazgatóhelyettes.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés