Hirdetés

Így védi Novák Katalint a kormánymédia

Nap Híre portré Nap Híre

Sokan felháborodtak, amikor kiderült, hogy olyannak adott köztársasági elnöki kegyelmet Novák Katalin, aki éveken át eltussolta főnöke pedofil ügyeit. A kormánymédia magyaráz.

Novák Katalin
Novák Katalin

Ahogyan arról beszámoltunk, Novák Katalin kegyelmet adott annak a férfinak, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltussolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait.

A Magyar Nemzet az erről szóló cikkének azt a címet adta, hogy “Álhír, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnözőnek kegyelmezett meg” - noha senki sem állította, hogy pedofil bűnözőről lenne szó, emlékeztet a 444.hu.

A kormányhoz igen közel álló lap olyan érveket hoz fel az elítélt védelme érdekében, mint például a börtönben együttműködött, van “a személyi állomány tagjaival szemben minden esetben követte a szabályokat, fenyítve nem volt, a kapcsolattartása rendezett volt”.

Továbbá az érintett személy végzettsége testnevelő tanár, fejlesztő pedagógus, síoktató, számos sportágban edzői diplomával rendelkezik, és fontosnak tartják megírni azt is, hogy erdélyi családból származik.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője úgy fogalmazott, hogy “Ennél nincs lejjebb: egy pedofil bűnöző bűntársának adott elnöki kegyelmet Novák Katalin”, míg a Momentum elnöke, Donáth Anna azt mondta, hogy “ilyet anya nem tehet, Novák Katalinnak le kellene mondania”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés