Hirdetés

Csodálatos hír érkezett Milák Kristófról, van remény

Nap Híre portré Nap Híre

Milák Kristóf visszatért a Duna Arénába és elkezdte az olimpiai felkészült. A sportoló állítólag már nemcsak erőnléti, hanem medencés edzéseket is végez, és a több hónapos szünet ellenére máris nagyon jól úszik. 

Az Index több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy Milák Kristóf már a medencében is elkezdte a felkészült az olimpiára. A lap úgy tudja, a több hónapos szünet ellenére Milák a kivételes adottságainak megfelelően máris jól úszik. 

A bennfentesek névtelenséget kérve nyilatkoztak arról, hogy többször is látták Milákot edzeni. Egy szakember néhány hete arról számolt be, hogy Kristóf az egyik uszodát akkor még a hátsó bejáraton át közelítette meg, a kapucniját pedig mélyen a szeméba húzta, hogy elkerülje a nyilvánosságot. Az úszószakma egyik másik veteránja pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy Milák nem kereste fel Resch Mária pszichológust, aki sokat tett azért, hogy a tokiói olimpián mentális problémáitól megszabadulva versenyezhessen, de Faludi Viktória krízisterapeuta szakpszichológust sem, akit a Magyar Olimpiai Bizottságnál ajánlottak a figyelmébe mint a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron szakmai stábjának tagját. 

Arról pedig már egy másik neve elhallgatását kérő nyilatkozott, hogy meglepődtek, amikor hétfő reggel megjelent a Duna Arénában Milák. "Meglepődtünk, amikor hétfő reggel megjelent a Duna Arénában, még jobban akkor, amikor megláttuk, hogy milyen szépen és összeszedetten úszik. Ebből arra következtetünk, hogy rákészült arra a napra, ha minden igaz, jövő keddre vagy szerdára, amikor hosszú idő után újra találkozik Virth Balázzsal, az edzőjével, aki jelenleg Dohában tartózkodik, a világbajnokságon. Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja, hogy öt hónap alatt is olyan formába tud lendülni, amellyel az olimpián majd ismét leiskolázhatja az ellenfeleit" - fogalmazott. 

Reggel és délután is látom, amikor a Duna Arénába érkezik, olyan időpontokat választ magának, amikor alig van valaki a medencében, vagy rajta kívül senki más sem. Egyszer arra is felfigyeltem, hogy Szabó Álmos paraúszóedző méri az időket neki, de ez a jövő héten már biztosan nem lesz így, mert remélhetőleg minden visszatér a rendes kerékvágásba. Ez az egyetemes magyar sport érdeke, de Kristóf önös érdeke is. Edzői tárt karokkal várják, szerintem meg is fognak könnyebbülni

- ezt pedig már egy olyan régi motoros hangoztatta, aki Széchy Tamás oldalán tanulta ki az edzői mesterséget, írja az Index.

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Milák Kristóf, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Ezután Kristófot több számban is nevezték a budapesti Világkupán, de a szereplést váratlanul lemondtaWladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke akkor azt nyilatkozta, Milák Kristóf tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, s elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét. Erre reagált Hosszú Katinka is, aki viszont "felháborítónak és primitívnek" nevezte Wladár kijelentését. Arról is írtunk, hogy Gergely István, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke január elején elmondta, hogy Milák Kristóf szárazföldön már megkezdte az edzéseket. Február elején pedig arról röppentek fel hírek, hogy Milák már a vízben is megkezdte az edzéseket

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés