Hirdetés

Itt a fordulat Milák Kristóf ügyében: megszólalt a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke

Nap Híre portré Nap Híre

Gergely István, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke csütörtök reggel a Sportrádió Sportreggel című műsorában elmondta, hogy Milák Kristóf szárazföldön már megkezdte az edzéseket.

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Milák Kristóf, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Ezután Kristófot több számban is nevezték a budapesti Világkupán, de a szereplést váratlanul lemondtaWladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke akkor azt nyilatkozta, Milák Kristóf tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, s elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét. Erre reagált Hosszú Katinka is, aki viszont "felháborítónak és primitívnek" nevezte Wladár kijelentését. 

Gergely István ma reggel elárulta egy interjúban, hogy Milák Kristóf már edz - szúrta ki az Origo.

Annyit tudok mondani, hogy ő már edz. Vízben még nem volt, de szárazföldi edzéseket tart, gyógytornára jár. A napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi. Az, hogy ott lesz-e az olimpián és ott hogy szerepel, csak rajta múlik. Az biztos, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy ő ott tudjon lenni és jól is tudjon szerepelni. De ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása

- mondta Gergely István, aki arról is biztosított mindenkit, hogy a Budapest Honvéd végig támogatja az olimpiai bajnok úszót.

Gergely szerint Milák riválisai a pillangószámokban minden bizonnyal felbátorodnak és nagyobb önbizalommal állnak majd rajtkőre vele szemben, de a magyar úszó ha akar, felül tud emelkedni ezen.

Arról is beszélt, hogy mostanában nem nagyon kommunikál Milák Kristóffal, és nem is nagyon érti a sportolót.

Őszintén szólva nem értem, hogy ha valaki 23 éves, ilyen tehetséggel van megáldva, és még nagyon sok érem van a tarsolyában, (...), akkor miért nem tesz érte. Sokan szenvednek-küzdenek azért, hogy legalább egy kvótát megszerezzenek az olimpiára, de neki más a sikernek az íze, talán nem annyira fogta meg őt, mint engem vagy más olimpiai bajnokokat. Ugyanakkor ezért nem hibáztathatjuk, mert ez az ő élete. Mindennek van valami következménye, hogy ebből siker vagy kudarc lesz, azt neki kell viselnie és nem másnak

- fogalmazott az elnök.

Gergely István tisztázta azt is, hogy nem az adófizetők pénzét költik Milákra, ugyanis van saját tevékenységből beszármazó bevételük és szponzoruk. "Van közpénz is persze, amiből gazdálkodunk, és ezekkel rendre el is számolunk. Eddig egyetlen olyan hibát nem talált senki, hogy ne számoltunk volna el annak rendje és módja szerint. Tehát én nem tartok attól, hogy a Milák Kristófnak kifizetett pénzekkel bármi probléma lenne" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés