Hirdetés

Rendkívüli: váratlan fordulat történt Milák Kristóf ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

Remek hír jött Milák Kristófról: az olimpia bajnok úszó vízbe ugrott, s bár egyelőre csak magában úszkál, de hamarosan már az edzőjével készül a párizsi olimpiára.

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Milák Kristóf, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Ezután Kristófot több számban is nevezték a budapesti Világkupán, de a szereplést váratlanul lemondtaWladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke akkor azt nyilatkozta, Milák Kristóf tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, s elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét. Erre reagált Hosszú Katinka is, aki viszont "felháborítónak és primitívnek" nevezte Wladár kijelentését. 

Arról is írtunk, hogy Gergely István, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke január elején elmondta, hogy Milák Kristóf szárazföldön már megkezdte az edzéseket.

Most a Mandiner megtudta, hogy Milák Kristóf már két hete vizes edzéseket is végez klubjában, a Budapesti Honvédban, és hamarosan már az edzőjével készül a párizsi olimpiára. A portál szerint a sportoló általában olyan időpontokban, dél és délután két óra között gyakorol, amikor senki sincs a medencében.

Az információk szerint Milák ezzel is azt szeretné elérni, hogy csend maradjon körülötte, s minél nyugodtabban, reflektorfényen kívül készülhessen az olimpiára. A kvótája (100 és 200 méter pillangó) már megvan Párizsba, így magáért az olimpiai részvételért már nem kell hajtania. A formába lendülés miatt, a minél jobb időeredményekért viszont igen.

A válogatott jelenleg jelenleg Dubajban készül a február 2-án kezdődő dohai úszó-világbajnokságra. Ennek a csapatnak természetesen nem tagja az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok klasszis, ám az edzője az Egyesült Arab Emírségekben, majd Katarban lesz 18-ig. Azonban ha visszatérnek a vb-ről, akkor már Virth Balázs vezeti majd Milák felkészülését. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartójára rendkívül kemény edzésmunka vár. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés