Hirdetés

Milák Kristófért aggódik a szövetség, a kapitány szerint nem kizárt, hogy abbahagyja az úszást

Nap Híre portré Nap Híre

Egy emberként szurkol a fiatal úszonak az egész ország.

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Milák Kristóf, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Később arról beszélt, hogy szüksége volt a feltöltődésre és úgy érzi, karrierje során három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében. Kedden pedig váratlanul jött a hír, hogy az úszó meggondolta magát, és nem indul az idei budapesti Világkupán.

Kristófot több számban is nevezték a Világkupán, de a szereplést váratlanul lemondta, ami mindössze kilenc hónappal a párizsi olimpia előtt aggasztó hírnek számít. Nemcsak az edzőjét, Virth Balázst döbbentette meg a hír, hanem a szövetségi kapitányt is, aki egészen eddig optimistán beszélt az úszó jövőjéről.

Nem mondhatom, hogy örülök a bejelentésnek, sőt egyre inkább elbizonytalanodok a jövőt illetően

- mondta a Borsnak Sós Csaba, aki ezek után azt sem tartja kizártnak, hogy Kristóf teljesen kiszáll és befejezi az úszást. A szövetségi kapitány szerint a hosszú kihagyás után valamit rendbe kell tenni Kristóf körül, mert hamarosan kifutnak a jövőből és "a párizsi álmok, ha még vannak ilyenek, szertefoszlanak".

A zseni sportolók hétköznapi élete sem átlagos, és Kristóf egy igazi zseni. De most ő is elért egy határhoz, és döntenie kell. Mi sem vagyunk rózsás helyzetben, bátran mondhatom, amikor nyáron bejelentette, hogy pihenni akar, megértettem és elfogadtam a döntését. Most viszont azt kell mondanom, hogy Miláknak – akivel ma is nagyon jóban vagyok, legalább annyira, mint az összes, becsületesen melózó úszóval – van egy edzője, Virth Balázs, aki mellette állt az edzőváltása óta, közös munkájuk gyümölcse lett például a fantasztikus világcsúcsa.

- tette hozzá Sós Csaba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés