Hirdetés

Drámai bejelentést tett Milák Kristóf, így reagált az úszószövetség elnöke

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az úszó bejelentette, hogy nem indul júliusban a Fukuokában sorra kerülő világbajnokságon.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke úgy reagált az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó bejelentésére, hogy

Milák Kristóf nem csupán a magyar, de a világ úszósportjának egyik legnagyobb értéke, ezt, azt hiszem, nem kell hosszabban ecsetelni. Ma, június 21-én van pontosan egy éve, hogy újabb elképesztő világrekordot úszott itt, a szemünk előtt a budapesti világbajnokságon. Akkor istenítettük, a tenyerünkön hordtuk – épp ezért most, amikor gondjai vannak, segítő kezet kell nyújtanunk neki, nem ellökni, hanem átölelni és megvédeni.

Az elnök hozzátette, sokak számár aaz élsportoló csak addig számít, amíg szállítja az eredményeket, ám Kristófnak most egy kicsit meg kell állnia, hogy erőt tudjon gyűjteni, hogy "amikor jövőre egyszerre lesz olimpia, világbajnokság és Európa-bajnokság, ismét azt nyújtsa, amire kizárólag ő képes".

Wladár arról is szólt, hogy az elmúlt hetekben sokat beszélgettek Kristóffal, elsősorban annak érdekében, hogy "hátha sikerül visszaterelni a medencébe", de mint mondta, be kellett látniuk, hogy közös érdek mindenki számára, hogy az úszó most pihenjen és feltöltődjön, "még akkor is, ha ez komolyan érinti is sportágunk eredményességét, többek között a gyorsváltóink esélyeit" - írja az Origo.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Kristóf 2024-ben ismét ott legyen a világ legjobbjai között

- jelentette ki a szövetség elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés