Hirdetés

Borzalmasan összeveszett Mbappé a PSG elnökével

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

A PSG elnöke a vasárnapi Toulouse elleni mérkőzés előtt (ez volt Mpabbé utolsó hazai meccse a párizsiakkal) magyarázatot követelt játékosától, aki szerinte szándékosan elmulasztott köszönetet mondani a PSG-től való távozását bejelentő videóban. A vita gyorsan elmérgesedett.

Nagyon csúnyára sikeredett Kylian Mbappé és Nasszer Al-Khelaïfi búcsúja vasárnap este, a Toulouse elleni mérkőzés előtt. A helyzet kettejük között hosszú ideje egyre feszültebb, és aligha meglepő, hogy végül kirobbant az ellentét.

Szappanopera, keserű véggel

Hivatkozás másolása

Mbappé távozása már 2022-ben és 2023-ban is téma volt Párizsban. Tavaly nyáron felmerült a távozása, de ő határozottan cáfolt. A PSG egy időre kitette keretéből, érkezett rá ajánlat Szaúd-Arábiából, de ő visszautasította. Végül idén februártól kész tényként lehetett kezelni, hogy elhagyja Párizst, és azt is, hogy a Real Madridhoz tart.

Amióta a sztár februárban közölte a PSG elnökével, hogy a nyáron elhagyja Párizst, a két férfi alig beszélt egymással. A múlt pénteken a távozását bejelentő videóban a francia válogatott kapitánya rengeteg embernek (edzőknek, sportvezetőknek, stewardoknak, szurkolóknak) mondott köszönetet, anélkül, hogy a legcsekélyebb szót is szólt volna elnökéről vagy a katari emírről. Ez sértés volt Nasszer Al-Khelaïfi számára, aki a futballtörténelem legjövedelmezőbb szerződését ajánlotta neki 2022-ben. Ez a konfliktus vasárnap újabb epizóddal folytatódott.

Tisztázásból konfliktus

Hivatkozás másolása

Az elnök tisztázni akarta, hogy miért nem említette őt a videójában, ezért ragaszkodott egy találkozó megszervezéséhez. A találkozóra végül a Parc des Princes-ben, a PSG stadionjában került sor, alig több mint egy órával a Toulouse elleni mérkőzés előtt. A két férfi egy szobában találkozott, ám a Le Parisien szerint a dolgok nagyon gyorsan elmérgesedtek. A magyarázkodás gyorsan összetűzéssé változott.

"Megremegtek a falak" - mondta egy szemtanú a láthatóan heves szóváltásról, amelynek következtében a meccs előtti bemelegítés kezdete késett, a játékosok a szokásosnál négy perccel később léptek pályára. Mbappé mindazonáltal talált időt arra, hogy odamenjen és megköszönje a támogatást a párizsi ultráknak, akik lenyűgöző molinót készítettek a tiszteletére. Ez volt az este során az egyetlen tiszteletadás a klub minden idők legjobb góllövője számára. A klub hivatalosan nem búcsúztatta el utolsó hazai meccsén és edzője is megfosztotta őt az ováció lehetőségétől, amikor úgy döntött, hogy a mérkőzés végén nem cseréli le.

A klubot láthatóan meglepte Mbappé távozásának hivatalos bejelentése, aki úgy döntött, hogy nem mond semmit előzetesen a klubvezetésnek (bár maga a távozási szándék hónapok óta köztudott és arról Mbappé tájékoztatta a PSG-t is).

A PSG hétfő este több médiumhoz eljuttatott közleményében tagadta, hogy a két férfi között összetűzés lett volna, ugyanakkor megerősítette, hogy a mérkőzés kezdete előtt valóban volt egy találkozó, amelyen "véglegesítették [Mbappé] szezon végén történő távozásának feltételeit". A Le Parisien azonban fenntartja állítását, miszerint a szóváltás heves volt, és hogy a "NAK"-nak becézett klubelnök és a "KMB"-ként is emlegetett szupersztár közötti viszony február 9. óta megromlott.

Aznap jelentette be Kylian Mbappé az elnökének, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését a PSG-vel, és ezért a szezon végén ingyen távozik. A találkozót megelőzően úgy tűnt, hogy a kapcsolatok normalizálódtak a nyár után, amelyet az jellemzett, hogy a játékost kizárták a japán előszezoni túráról.

Az elmúlt hetekben a klub utalt arra, hogy a tavaly augusztusban kötött megállapodáson túlmenően tárgyalásokat folytatnak a közös megegyezés megtalálásáról a különválás feltételeiről. Információink szerint azonban az elmúlt hetekben nem folytak megbeszélések erről a témáról.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés