Hirdetés

Abszolút világrekord ajánlat érkezett Kylian Mbappe kivásárlására

Nap Híre portré Nap Híre

Gavra Gábor - Morvay Péter

A 259 millió fontos (több mint 110 milliárd forintos) ajánlatot a szaúdi az Al-Hilal tette. 

A PSG vezetője, Nasszer Al-Khelaifi el akarja adni a csatárt, akit ki is hagytak a klub japán előszezoni túrájáról és Mbappé szerződését nem hosszabbították meg.

Mint beszámoltunk róla, a játékos a múlt hónapban még cáfolta, hogy távozni akar Párizsból.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a szaúdiak mellett további öt érdeklődő klub vette fel a kapcsolatot a PSG-vel.

A 24 éves játékos szerződése a jövő nyáron lejár a francia bajnokcsapatnál, 

így 2024-ben ingyen távozhatna. Ezt azonban a PSG katari tulajdonosai - a maguk szempontjából tökéletesen érthetően - nagyon nem szeretnék, hiszen rengeteg pénzt és energiát fektettek Mbappé pályafutásába azóta, hogy megszerezték a Monacótól a világklasszis csatárt. Ezért ultimátumot adtak neki: vagy július 31-ig beleegyezik szerződése 2025-ig történő meghosszabbításába, vagy

idén nyáron fel is út, le is út.

Fabrizio Romano olasz szakújságíró megtudta, hogy az Al-Hilal olyan ajánlatot tett, amely megdöntené azt a 200 millió fontot, amit a PSG 2017-ben fizetett a Barcelonának Neymarért.

A brit lap szerint a PSG engedélyt adott az Al-Hilalnak, hogy beszéljen Mbappéval.

Átigazolási rekordot dönthet Mbappé
Átigazolási rekordot dönthet Mbappé Yahoo Sports

Az Al-Hilal már 2022-ben ajánlatot tett Mbappéért, és a Daily Mail úgy tudja, hogy a Real Madrid sem mondott le 2024-ban a csatár megszerzéséről.

A Sky Sports szerint három Premier League-csapat, a Manchester United, a Chelsea és a Tottenham is érdeklődik Mbappe iránt.

A United Cristiano Ronaldo utódját keresi, a Chelsea a kiábrándító leutóbbi szezont szeretné feledtetni, 

míg a Spurs a nyáron elveszítheti Harry Kane-t.

De Európából is volt érdeklődés, a Barcelona és az Inter Milan is felvette a kapcsolatot a PSG-vel. Viszont a fentiek közül egyik csapatnak sincs - még a Real Madridnak sem - annyi pénze, hogy a szaúdiak ajánlatával versenyezzen.

Elhalkult a C. Ronaldo Szaúd-Arábiába igazolását kísérő gúnykacaj

Hivatkozás másolása
C. Ronaldót még kiröhögték szaúdi szerződése miatt, de úgy tűnik, a szaúdi terjeszkedést komolyan kell venni
C. Ronaldót még kiröhögték szaúdi szerződése miatt, de úgy tűnik, a szaúdi terjeszkedést komolyan kell venni

Amikor Cristiano Ronaldo végzetesen összekülönbözött a Manchester Uniteddal és a „vörös ördögök” menedzserével, Erik Ten Haggal, és úgy döntött, hogy a szaúdi al-Naszrban folytatja pályafutását, viszonylag széles körben kiröhögték a 38 éves portugál szupersztárt az európai sportsajtóban. Még harsányabb volt a kacaj, amikor CR arról beszélt, hogy szaúdi klubjának távlati tervei és nem (kizárólag) a pénz miatt döntött az al-Nasszr mellett. 

Nos, eltelt néhány hónap és egyre többeknek fagy az arcára a mosoly 

azok közül, akik fél éve még önfeledten szórakoztak Cristiano Ronaldo szaúdi kalandján. Az első komoly figyelmeztető jel az volt, amikor a Real Madrid aranylabdás kilencese, Karim Benzema bejelentette, hogy a szaúdi al-Ittihadban folytatja – az ő átigazolásában az is sokkoló volt, CR-rel ellentétben Benzemát nagyon is szerette volna még megtartani korábbi klubja; de még a Real Madrid is kevés volt ahhoz, hogy versenyezzen a szaúdiak ajánlatával. 

Benzema szaúdi igazolása a Real Madridot is meglepte
Benzema szaúdi igazolása a Real Madridot is meglepte

Benzema döntése mintha áttört volna valamit.

Hivatkozás másolása

A nyári átigazolási szezonban a szaúdi ligába igazolt N’Golo Kante, Kalidou Koulibaly, az edzők közül Rudi Garcia és Steven Gerrard, és bár Lionel Messi Miamiba igazolásával az észak-amerikai MLS is beszállt a világsztárokért folyó küzdelembe, az Mbappéra tett al-Hilal ajánlattal a szaúdiak jelezték: korántsem érik be a világhírű veteránok leigazolásával. 

Már Mbappé előtt is világos volt, hogy nem csupán idősödő játékosok, hanem olyan csúcson lévő futballisták is Szaúd-Arábia felé vették az irányt, mint Brozovics, Milinkovics-Szavics vagy Ruben Neves.

Ráadásul nem a futball lenne az első sport, amit a szaúdiak tokkal-vonóval a saját ízlésük szerint alakítanak át: néhány évvel ezelőtt Tiger Woods éppúgy rendkívüli ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, mint most Mbappé - és ha a golf esetében működött a végtelen mennyiségű pénz és az ambíció kombinációja, egyáltalán nem kizárt, hogy most is fog.

Mbappé csapdában: vagy Szaúd-Arábiába távozik, vagy a lelátóról nézi a következő idényt

Hivatkozás másolása

Úgy tűnik, Mbappé tavaly saját karrierje szempontjából végzetes hibát követett el, amikor hosszú ideig hitegette a Real Madridot, majd mégis hosszabbított a PSG-vel.

A PSG természetesen nem adhatja el akarata ellenére Mbappét. Ám hozhatja olyan helyzetbe, amikor az al-Hilal több mint nagyvonalú ajánlata vonzóbb lesz számára, mint egy egész szezont kispadozni Párizsban, a klub kiszuperált játékosaival edzeni, esetleg jövő nyárig a lelátóról nézni (egykori?) csapata meccseit. Jelen pillanatban tehát egyáltalán nem kizárt, hogy Kylian Mbappé a tavalyi döntésével, amikor a Realba ingyen történő igazolás helyett a PSG-vel történő hosszabbítást választotta, egy olyan helyzetbe hozta magát, hogy egy évvel később a szaúdi ajánlat elfogadása a jobb opció a számára, mint egy újabb párizsi év.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés