Hirdetés

Most jött a hír: Kylian Mbappé megegyezett a Real Madriddal a nyári átigazolásról

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Paris St. Germain támadója, Kylian Mbappé a legfrissebb sajtóhírek szerint megegyezett a spanyol csapattal és idén nyáron a Real Madridhoz igazol.

Ahogy azt korábban a Naphire.hu is megírta, a 25 éves francia csapatkapitány a múlt héten közölte a PSG_vel, hogy júniusban lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, távozni szeretne a klubtól.

Mbappé egyelőre nem írt alá szerződést a Reallal, és a megállapodást csak akkor jelenthetik be hivatalosan is, ha már nem lesz lehetőségük a kluboknak arra, hogy az idei szezonban a Bajnokok Ligájában találkozzanak.

A vb-győztes játékos 244 góllal a PSG góllövőrekordere.

Mbappé még március előtt szerette volna rendezni a jövőjét, ezért február 13-án, az edzés előtt találkozott a PSG elnökével, Nasszer Al-Khelaifival, és közölte vele, hogy távozik és tervei szerint a Realhoz igazol.

Miután múlt csütörtökön olyan hírek láttak napvilágot, hogy távozik, Mbappé kimaradt a Nantes elleni szombati mérkőzésen a kezdőcsapatból, de csereként beállva büntetőt rúgott, és a PSG 14 ponttal állt a Ligue 1 élén - írja a BBC.

Bennfentesek szerint ötéves szerződést köt majd a Reallal, szezononként 15 millió eurót keres majd, plusz kap egy 150 millió eurós aláírási bónuszt is, amelyet öt év alatt fizetnek ki, és megtarthatja a képmásjogok egy bizonyos százalékát is.

Carlo Ancelotti, a Real menedzsere már átgondolta, hogyan fogja Mbappét használni a csapatában: bal oldali középpályásként fog játszani.

Ha a horvát középpályás Luka Modric távozik a nyáron, akkor Mbappé örökölné a 10-es számú mezt, amelyet Franciaországban is visel.

A PSG 2-0-ra vezet a Real Sociedad ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzése után, míg a Real 1-0-ra vezet az RB Leipzig ellen.

Hogyan jutottunk idáig?

Hivatkozás másolása

Mbappé francia bajnoki címet nyert a Monacóval, mielőt 2017-ben, mindössze 18 évesen a PSG-hez került volna. Kezdetben kölcsönben játszott a csapatnál, majd 180 millió eurós szerződést kötöttek vele.

Összességében 291 mérkőzésen 244 gólt és 93 asszisztot szerzett a PSG színeiben, és öt Ligue 1-es bajnoki címhez segítette a klubot.

Mbappé a 2021-22-es szezon végén szabadon távozhatott volna a PSG-től, de végül kétéves szerződéshosszabbítást írt alá, további egy évre szóló opcióval.

Miután azonban Mbappe közölte a PSG-vel, hogy nem egyezik bele a szerződés további 12 hónapjába, nem választották be a tavaly júliusi japán előszezoni túrájukra. Ezt követően nem volt hajlandó találkozni a szaúdi profi ligában szereplő Al-Hilal képviselőivel, akik világrekordot jelentő 302 millió eurós szerződést ajánlottak neki.

Később visszatért a csapatának az edzéseihez, miután a PSG szerint "nagyon konstruktív és pozitív" megbeszéléseket folytattak egymással.

Mivel Mbappé egyéves hosszabbítási záradékkal rendelkezik, így várhatóan a távozása vagy egy átigazolási díjjal járó eladással, vagy pénzügyi áldozatokkal jár majd a játékos részéről.

"Kétségtelenül azon játékosok közé tartozik, akiket bárki szívesen látna a csapatában. Ő egy csodálatos játékos" - mondta a Real Madrid korábbi elnöke, Ramon Calderon a BBC Football News Show-jának.

"Nagyon fiatal játékosaink vannak - Vinicius, Rodrygo, Bellingham mellett ő is csatlakozik majd -, és úgy gondolom, hogy nagyon erős csapatunk van. Ezért vezetjük a La Ligát, és a Bajnokok Ligájában is minden meccsünket megnyertük".

"Szóval, számára ez fantasztikus lenne. Minden Real Madrid-szurkoló szeretné őt a Bernabeuban látni" - tette hozzá. "Ő nyomot fog hagyni. Ha továbbra is úgy játszik, mint eddig, akkor biztosan az egyik legfontosabb játékosunk lesz a történelmünkben".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés