Hirdetés

Tovább hazudozik Lagzi Lajcsi, tényleg elképesztő, amit művel

Garai Kitti portré Garai Kitti

Tovább trükközik a "nagybeteg" zenész. A hírek szerint az ügyvédje akcióba lendült és megindította az eljárást, hogy Lajcsi krónikus betegként otthonápolási őrizetbe kerülhessen.

Ahogy arról a naphire.hu már többször is beszámolt, Galambos Lajos április végén kezdte meg a börtönbüntetését a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben. A zenész állapota azonban hamar romlani kezdett a rácsok mögött, ezért átszállították Berettyóújfaluba, a börtönkórházba. Ekkor merült fel annak a lehetősége, hogy megszakíthatják a művész börtönbüntetését, hogy megfelelő orvosi ellátást kapjon, ám ehhez egy átfogó orvosi vizsgálatra is szükség volt. A trombitás ügyvédje azonban az orvosi eredményeket látva azt nyilatkozta korábban, hogy nem látja indokoltnak a megszakítást.

A Promotions.hu értesülései szerint most akcióba lendült Lagzi Lajcsi ügyvédje, és már a büntetés-végrehajtás térfelén pattog a labda. A jogi szakember megindította az eljárást, hogy ügyfele krónikus betegként otthonápolási őrizetbe kerülhessen. 

"Azon fogvatartottak számára adhat alternatív lehetőséget a börtön falain kívüli ápolásra, akikről a büntetés-végrehajtási intézet orvosa – szükség esetén szakorvos bevonásával – megállapította, hogy az alapvető szükségleteinek kielégítésére nagyobbrészt vagy teljes mértékben önállóan képtelen, mindennapi életvitelében folyamatos segítségre, ápolásra szorul, és egészségi állapotában meghatározható időn belül érdemi javulás nem várható" - áll a hivatalos szerv tájékoztatásában. 

Galambos Lajosnak az ítélete szerint 2026. nyaráig a börtönben kellene maradnia, azonban könnyen lehet, hogy most fordulat jön az ügyében, és már az idei nyarat is otthon töltheti. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés