Hirdetés

Meghalt az Iron Maiden egykori énekese

Nap Híre portré Nap Híre

Paul Di’Anno 66 éves volt.

Hatvanhat éves korában elhunyt Paul Di’Anno, az Iron Maiden egykori énekese, aki a Bruce Dickinson előtti korszak előtt volt a zenekar tagja. 

A frontember az elmúlt években sokat betegeskedett, egy ideje már a színpadon is tolószékben ülve énekelt. Családja nevében a Conquest Music megerősítette Paul Andrews, szakmai nevén Paul Di’Anno halálhírét. Az énekes 66 éves korában, Salisbury-i otthonában hunyt el - írja az Index.

A portál kiemelte, hogy Andrews  1958. május 17-én született a kelet-londoni Chingfordban. 1978 és 1981 között az Iron Maiden angol heavy metal együttes énekeseként vált ismertté. Ő énekelt az úttörő debütáló albumukon, az Iron Maidenen és az azt követő nagy hatású Killersen. 

Habár távozott a népszerű zenekarból, de azóta hosszú és mozgalmas karriert futott be a Battlezone-nal és a Killersszel, valamint számos szólólemezzel és vendégszerepléssel büszkélkedhetett. 

Első, karrierrjére visszatekintő albuma, a The Book of the Beast 2024 szeptemberében jelent meg, és az Iron Maidenből való kilépése óta készült felvételeinek csúcspontjait tartalmazza.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés