Hirdetés

A telefonjukkal "szavaztak" a magyarok, megvan, hol szeretnek nyaralni

Nap Híre portré Nap Híre

Úgy tűnik, általában nem utazunk túlságosan messzire, de az tény, hogy inkább a déli országokba vágyunk.

Arról már írtunk korábban is, hogy bár a Balaton még mindig az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a magyarok körében, aki megteheti, ennél sokkal egzotikusabb helyekre is utazhat. 

Ugyanakkor a külföldi nyaralás is egy pillanat alatt válhat rémálommá: nemrég számoltunk be Tibor esetéről, aki pókhalra lépett Horvátországban, emiatt mentőt is kellett hívni hozzá.

A magyarok kedvence

Hivatkozás másolása

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a mobilszolgáltatók forgalmi adatai alapján tett vizsgálata szerint a legtöbb magyar Ausztriába utazik, nyáron pedig Horvátország a kiemelkedő úticél - írja az MTI.

Ausztriában nyaranta a magyar SIM-kártyák 8,5 százalékával telefonáltak vagy interneteztek. A nyári többlet Ausztria esetén nem jelentős (17 százalék). A látogatók egész évben tapasztalt magas száma a (téli sportokat is kínáló) turisztikai kínálat mellett a bevásárlóturizmusnak, az ott munkát vállalóknak, illetve a távolabbi nyugati országokba utazók jelentős számának is köszönhető.

A második helyen álló Horvátország viszont már a roaming adatok alapján is tipikus üdülési cél. Nyáron a SIM-ek 6,2 százaléka forgalmazott horvát mobilhálózaton. A nyári többlet pedig kiugróan magas, 138 százalékos volt az éves átlaghoz képest. A rangsor harmadik helyén a szintén szomszédos Szlovákia áll 5,1 százalékkal, Ausztriához hasonló, mérsékelt nyári emelkedéssel.

A nyári többlet alapján az utak számosságában is elöl járó Horvátországon túl olyan államok is kiemelkednek, ahol csupán nyáron ugrik meg az amúgy igen alacsony éves átlagos forgalom. Eszerint Görögország áll az élen (182 százalékos nyári többlettel), melyet Horvátország, Bulgária, Ciprus, Szlovénia és Olaszország követnek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés