Hirdetés

"Üzent" a Balaton, köszöni, jól van

Nap Híre portré Nap Híre

Az MTÜ elnöke tisztázott egy nagyon fontos kérdést.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, korábban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt nyilatkozta: akár negyven százalékkal is kevesebb vendég fordul meg a szövetség adatai szerint a Balatonon a mostani szezonban, és ők is inkább hétvégén, hétköznap még kevesebben választják a magyar tengert. Nem sokkal később reagált a Magyar Turisztikai Ügynökség, azt közölték, hogy ezek az adatok távol állnak a valóságtól. 

Most az MTÜ elnöke újra megszólalt. Guller Zoltán az Indexnek azt mondta: országos szinten a vendégszám 4 százalékkal nőtt tavalyhoz képest idén júliusban, 2019-hez képest pedig 13 százalékkal javított az ágazat.

Az elnök megjegyezte, hogy az egynapos turisták száma jelentősen megnőtt a Balatonon az anonim módon mért mobilcellaadatok alapján, így összességében többen vannak ott, mint tavaly.

Úgy fogalmazott, hogy a Balaton sikere valamennyiünk ügye, a horvát szállodaszövetség elnökétől nem találtak olyan nyilatkozatot, amely arról szól, hogy válságban van az Adria és nincsenek turisták. Ő valószínűleg tudja, hogy az Adriára nem lennének jó hatással az ilyen nyilatkozatok - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés