Hirdetés

Rémálommá vált a horvátországi nyaralás, kis híján végzett a gyilkos hal Tiborral

Nap Híre portré Nap Híre

Csak egy kis szúrást érzett, ám percekkel később borzalmas kínokat kellett átélnie a magyar férfinak.

Tibor családjával születésnapján ment nyaralni Horvátországba. Motorcsónakot béreltek egy 20 éve ott élő magyar hölgytől, Elvirától, majd kihajóztak az egyik közeli öbölbe Rab sziget mellett.

"Amikor megálltunk, kidobtam a horgonyt, aztán kiugrottam a hajóból, hogy megnézzem, rendesen beakadt-e a vasmacska. Abban a pillanatban, ahogy leért a lábam, egy csípést éreztem. Olyan volt, mint amikor egy tövis szúrja meg az ember lábát. Azonnal visszamentem a hajóra, szóltam a gyerekeknek is, hogy maradjanak fent. Aztán már éreztem is az egyre erősödő fájdalmat"

- idézte fel Tibor a Blikknek

A férfi lába óriásira dagadt, zsibbadt, és borzalmas fájdalmat érzett. Jobb ötletük nem lévén, azonnal hívta Elvirát. A hívás közben a nő férjének jutott eszébe, hogy a pókhalról lehet szó.

A helyiek szerint ilyen esetben a megszúrt testrészt forró vízbe kell mártani, avagy tűz fölé tartani, mert ez meggátolja a méreg terjedését.

Tiborék elindultak egy közeli kikötőbe, mentőt hívott önmagához, és Elviráék is azonnal útnak indultak. 

Kiderült, hogy a pókhal mérgének nincs ellenszere, csak a szervezetében és a forró vízben bízhat az ember. Tibor antihisztamint kapott és még néhány injekciót, de szerinte a forró víz segíthetett igazán.

Veszély a parton

Hivatkozás másolása

Nemrég arról számoltunk be, hogy agresszív teknősök tartják rettegésben a turistákat a dalmáciai Ciovo szigeteknél. Egy agresszív állat először egy nőt harapott meg, majd egy férfire támadott rá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés