Hirdetés

Ez nem hiányzott: itt az új Covid-variáns, egyre nő a fertőzöttek száma

Nap Híre portré Nap Híre

Az egészségügyi szakértők azonosították a koronavírus legújabb variánsát, ami miatt eddig 19 ember került kórházba, a fertőzöttek száma pedig folyamatosan nő.

Az Észak-Írországban azonosított új variáns, amely az omikron új BA.2.86 alváltozatának része, a szakértők szerint egyelőre nem jelent komoly kockázatot, a Népegészségügyi Ügynökség (PHA) jelentései szerint azonban megnőtt a fertőzöttek száma miatta - írja a Life.

"A BA.2.86 fertőző betegségének kis számú megerősített esetét azonosították Észak-Írországban. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ez a változat súlyosabb betegséget okozna, vagy könnyebben terjedne, mint más változatok. Az azonban megfigyelhető, hogy az előző héthez képest nőtt a fertőzöttek száma" - írja a PHA a közleményében.

A naphire.hu nemrégiben arról is beszámolt, hogy baljós hírek érkeztek a koronavírusról. Mint azt megírtuk, Magyarországon a múlt héten megállt a koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának emelkedése a szennyvízben, és ismét stagnáló az országos átlagérték. Azonban kiderült az is, hogy a koncentráció Pécsen a "magas", Kecskeméten a "mérsékelt", míg a többi helyszínen az "emelkedett" tartományba esik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés