Hirdetés

Tapossák egymást az emberek, őrült összegeket fizetnének Károly királyért

Nap Híre portré Nap Híre

Persze nem magát az uralkodót, hanem az arcképét ábrázoló bankjegyeket szeretnék minél hamarabb megkaparintani.

Az egész világot sokkolta, amikor 2022. szeptember 8-án meghalt II. Erzsébet királynő. Az uralkodót fia, III. Károly váltotta a trónon, akinél azonban nemrég rákbetegséget diagnosztizáltak. Bár egyelőre úgy tűnik, a király jól van, megváltoztatták a királyi család temetési forgatókönyvét, és elkezdtek III. Károly temetésére felkészülni. 

A Naphire.hu-n is beszámoltunk róla, hogy közben forgalomba kerültek a brit szigeteken a III. Károly arcképével ellátott bankjegyek. Azonban még eltart egy ideig, mire ezek mindennapossá válnak a pénztárcákban. A királyt ábrázoló portré az 5, 10, 20 és 50 fontos új bankókon látható.

A gyűjtők persze azonnal le akarnak csapni az új bankjegyekre, a hatalmas népszerűségnek köszönhetően ma már az eBay felületén árulják a bankjegyek némelyikét, méghozzá csillagászati áron - írja a Blikk

A webáruházban találtak egy AJ02 468341 sorozatszámú 50 fontos bankjegyet, amelyet 130 fontért árultak, egy EH07 419275 sorozatszámmal ellátott, 20 fontos bankó több mint kétszer annyiért került fel az eBay-re, egy 5 fontos bankjegy pedig, amely a CA03 357672 sorozatszámot viseli, 25 fontért van feltüntetve.

Ha arról van szó, hogy mennyiért lehet eladni a bankjegyeket, a cél az, hogy minél alacsonyabb legyen a sorozatszám, ugyanis annál inkább minősülhet az gyűjtői darabnak – vélik a Spink & Son aukciós ház szakértői.

A Spink & Son jótékonysági aukciót rendez a Bank of England megbízásából, így a lelkes gyűjtők, valamint a nagyérdemű is hozzájuthat az új bankjegyekhez. Június és július hónapokban kerül licitre az alacsony sorozatszámú bankjegyek egy része.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés