Hirdetés

Bejelentést tett a Buckingham palota III. Károly király állapotáról: ezt mondták az orvosok

Garai Kitti portré Garai Kitti

III. Károly király a rákbetegsége bejelentése óta először lép a nyilvánosság elé kedden. Az uralkodó és felesége, Kamilla királyné egy kórházba és egy szakértői daganatközpontba is ellátogatnak, hogy nyilvánosan kifejezzék a támogatásukat a személyzet, a betegek és a folyamatban lévő kutatói munkák iránt. A Buckingham-palota közleményben tudatta azt is, hogy Károly király orvosai mit mondtak az uralkodó állapotával kapcsolatban.

Mint azt a Naphire.hu is megírta, a Buckhingam-palota február elején közölte a szomorú hírt, miszerint III. Károly király rákkal küzd. A húsvétvasárnapi istentiszteleten való részvételtől eltekintve a király eddig távol tartotta magát a nyilvános eseményektől és a tömegektől a betegsége bejelentése óta, most azonban újra a nyilvánosság elé áll. 

A Buckingham-palota múlt héten közleményt adott ki, melyben jó híreket közöltek az uralkodó egészségi állapotáról. A király orvosai szerint "nagyon bátorító az eddig elért haladás” a  kezelésben. Ez azt jelenti, hogy Károly visszatérhet a nyilvános szereplésekhez, kezdve a keddi szimbolikus látogatással a rákközpontba - írja a BBC. 

A király közelmúltbeli személyes tapasztalata a rákkal további jelentőséget ad a látogatásának a kórházban. A látogatás célja, hogy folytassa azon törekvéseit, hogy felhívja a figyelmet a korai rákdiagnózis fontosságára. III. Károly király egyébként éppen emiatt hozta nyilvánosságra a saját egészségügyi problémáit is, hogy másokat is arra ösztönözzön, hogy járjanak egészségügyi vizsgálatokra.

A látogatás során az uralkodónak lehetősége lesz arra is, hogy megismerkedjen a kórházban folyó innovatív technológiákkal és a rákkutatással. 

Bár a király egészségi állapotával kapcsolatban most pozitív hírek érkeztek, azonban azt meg kell jegyezni, hogy a kezelése még mindig tart és egyelőre azt nem jelentették be, hogy mikor fejeződik be. Várhatóan elég jól lesz ahhoz, hogy június végén vendégül láthassa a japán császárt és császárnét. Az uralkodó egyébként eddig is dolgozott, ugyanis a rendszeres magánmegbeszéléseket a miniszterelnökkel nem mondta le a betegsége miatt. Mindemellett bizonytalan, hogy a király részt tud-e venni a következő hetekben sorra kerülő néhány kulcsfontosságú királyi eseményen, ideértve a Trooping the Colour-t, kerti partikat és a D-Day megemlékezéseket.

Arról, hogy részt tud-e venni a versenyen, az orvosi szakvéleményt követően döntenek majd a közeljövőben, de a király nyári programját valószínűleg csökkentik vagy módosítják, amíg a felépülése tart.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés