Hirdetés

Kiderült az igazság: így halt meg II. Erzsébet királynő

Nap Híre portré Nap Híre

Robert Hardman, a Daily Mail című brit lap királyi tudósítója közzétette azokat a dokumentumokat, amelyben leírják, hogyan halt meg II. Erzsébet királynő.

Az egész világ gyászolt, amikor 2022. szeptember 8-án kiderült, hogy meghalt II. Erzsébet királynő. A brit uralkodó 96 éves volt, és ő volt az első, aki 70 évig uralkodott. 

Most Sir Edward Young feljegyzéseiből kiderült, hogy hogyan halt meg a királynő, és hogy fia, III. Károly király hogy tudta meg, hogy baj van. A dokumentumok a Daily Mail királyi tudósítója, Robert Hardman szerezte meg, aki életrajzi könyvet írt Károly királyről. A könyvben azt írja, hogy Károly éppen gombászni volt, amikor édesanyja meghalt, a szomorú hírt pedig akkor tudta meg, amikor visszafelé autózott Balmoralba. A feljegyzés szerint ez volt az első alkalom, hogy Károlyt őfelségének szólították.

Nagyon békésen. Álmában. Eltávozott. Idős korában. Semmit nem vett volna észre belőle. Nem érzett fájdalmat

- áll a feljegyzésben. A könyv azt is állítja, hogy a néhai királynő halálos ágyánál egy lezárt doboz találtak, amely két lepecsételt levelet tartalmazott - az egyiket Károlynak, a másikat Sir Edwardnak címezték. Károly és felesége, Kamilla egy órát töltöttek Erzsébettel, mielőtt meghalt, Anna hercegnő, egy közeli templom lelkésze és a királynő rangidős öltöztetője váltották egymást halálos ágyánál.

A könyvben emellett az áll, hogy Károly megpróbálta felvenni a kapcsolatot Harry herceggel, de nem tudta személyesen elmondani neki, mert ő akkor már a repülőn ült Skócia felé - írja az RTL.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés