Hirdetés

Paris Hilton drámai részleteket árult el a gyermekkoráról: "nem állok le addig, amíg a fiatalok biztonságban nem lesznek"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Paris Hilton ismét nyíltan beszélt a múltban őt ért bántalmazásról, miközben továbbra is olyan jogszabályokért kampányol az Egyesült Államokban, amelyek jobban megvédik a gyerekeket az intézményi bántalmazástól.

A reality sztár, énekesnő, DJ és modell szerdán egy képviselőházi bizottsági meghallgatáson tanúskodott, ahol úgy fogalmazott, hogy hangja lesz azoknak a gyerekeknek, akiknek a hangját eddig nem lehetett meghallani és nem áll le addig, amíg az Egyesült Államok fiataljai biztonságban nem lesznek. Közben a kongresszus fellépését sürgette a gyermekvédelem érdekében - adta hírül a CNN.

A képviselőház pénzügyekkel foglalkozó bizottsága előtt a nevelőszülői ellátással és a szociális biztonsági törvény IV-B fejezetének - amely forrásokat biztosít az államoknak a gyermekjólét előmozdítására - újbóli felhatalmazásával foglalkozó meghallgatáson Hilton úgy fogalmazott,, hogy "a családoknak forrásokra és támogatásra van szükségük, hogy ne kelljen egyáltalán a gyermekjóléti rendszerbe kerülniük".

Hilton nyíltan kiállt a gyermekjóléti kérdések mellett, és korábban már elmondta, hogy fizikai és érzelmi bántalmazást tapasztalt egy problémás tizenévesek számára fenntartott bentlakásos iskolában a 2020-as "This is Paris" című dokumentumfilmjében és a 2023-as "Paris: A memoár" című könyvében. Elmondta, hogy még mindig szenved a PTSD-től (poszttraumás stressz szindrómától) az intézményben töltött idő miatt.

Szerdán tanúvallomást tett tapasztalatairól, és elmondta a bizottságnak, hogy 16 éves korában

 "az éjszaka közepén kitéptek az ágyamból, és az államhatáron túlra szállítottak a négy ifjúsági bentlakásos kezelőintézet közül az elsőbe".

"Gyógyszerekkel tömtek tele, és a személyzet szexuálisan zaklatott. Erőszakkal lefogtak, végigvonszoltak a folyosókon, meztelenre vetkőztettek, és magánzárkába zártak. A szüleimet teljesen becsapták - hazudtak nekik és manipulálták őket a profitorientált ipar által folytatott embertelen bánásmóddal kapcsolatban" - mondta. "El tudják tehát képzelni, hogy mit élhetnek át azok a fiatalok, akiket az állam helyez el, és akiket nem ellenőriznek rendszeresen".

"Anyaként ezek a történetek összetörik a szívemet" 

- jelentette ki Paris, aki mára már kétgyermekes édesanya.

Hilton korábban már járt Washingtonban, hogy a gyermekek biztonságáért harcoljon, többek között 2022-ben, amikor a Fehér Ház egyik tisztviselője szerint találkozott a Fehér Ház politikai munkatársaival és más túlélőkkel, hogy megvitassák "az amerikai intézeti fiatalok védelmével kapcsolatos kérdéseket".

"Amit ezeken a helyeken tapasztaltam, azt soha nem fogom elfelejteni" - jelentette ki még egy 2022-es interjú során. "Ez hatással volt rám, és hatással lesz rám egész hátralévő életemben, és ezért harcolok a változásért, hogy soha egyetlen gyermeknek se kelljen szenvednie a kezelés nevében".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés