Hirdetés

Kanye West megőrült, tetszik neki Hitler! Elon Musk azonnal kitette a Twitterről

Morvay Péter portré Morvay Péter

Felhördült az egész világ

Hivatkozás másolása

Még a szélsőjobbos konteóhívő rádiós, Alex Jones is kiakadt Kanye West Hitlert dicsérő monológján, a Twitter és Elon Musk is azonnal lépett.

West – akivel legutóbb már az adidas is szerződést bontott az antiszemita kiszólásai miatt – most a szélsőjobbos rádiós műsorvezető, Alex Jones műsorában folytatta őrült ámokfutását.

Jones maga is nagy bajban van, mert nemrég a bíróság közel egymilliárd dolláros kártérítésre kötelezte, mert álhíreivel súlyosan megsértette egy iskolai lövöldözés áldozatainak családtagjait.

A műsorban az újabban Ye nevet használó rapper teljes arcot eltakaró fekete maszkban jelent meg.

A műsorvezető eleinte megpróbálta kimosdatni Westet, azt magyarázta, hogy „nem is náci”, mire az nekiállt Hitlert fényezni:

„Látok jó dolgokat is Hitlerben, minden embernek van valami értéke, különösen neki”.

Jones erre kiakadva közölte, hogy ő nem bírja a nácikat, mire West megismételte, hogy „egy csomó dolgot” szeret Hitlerben.

Az őrült monológ után West a napokban visszakapott Twitter-fiókjára is beszabadult, sorra posztolta az antiszemita kommenteket, 

az utolsón egy horogkereszttel kombinált Dávid-csillag volt látható.

Ez aztán Elon Musknál is kiverte a biztosítékot, azonnal felfüggesztette újra West Twitter-fiókját. A platform új tulajdonosa ezután egy veretes káromkodást rejtő rövidítéssel üzent Westnek és mindazoknak, akik náci őrültségekre használják az oldalt.

West - aki bejelentette, hogy indul a 2024-es elnökválasztáson - egy hete Donald Trumpnál okozott botrányt, amikor beállított a volt elnök floridai birtokára, és hívatlanul magával hozott egy holokauszttagadó antiszemita influenszert, Nick Fuentest. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés