Hirdetés

Kitálalt a színésznő Törőcsik Mariról: "a méltatlan bánásmód fájt a legjobban"

Nap Híre portré Nap Híre

Zsurzs Kati bevallotta, hogy Törőcsik Mari miatt majdnem otthagyta a színpadot.

A népszerű színésznő a Bóta Caféban mesélt arról, hogy amikor 1993-ban Törőcsik Mari és Schwajda György átvették a Thália Színház vezetését, őt és több társát is kirúgták a teátrumból. Zsurzs szabadúszóvá vált, és ezután nem volt biztos bevétele a hivatásából. 

Negyedóránként jött le valaki a lépcsőn, hogy 'engem is kirúgtak'. Szomorú volt az egész, nem is tudtam mit kezdeni a helyzettel, ezért sem mentem utána sehova kilincselni. Nekem mindig rengeteg dolgom volt, szinkronizáltam, de akkor a színház megszűnt azzal a rendszerességgel, ahogyan jelen volt az életemben. Ezt tudomásul vettem, leírtam magam, mint színházi embert 

- mesélte a színésznő, akinek 16 év után kellett távoznia a Tháliából, ráadásul szerinte méltatlan körülmények között. 

Az egészben a méltatlan bánásmód fájt a legjobban, hogy Mariék meg sem nézték egyetlen előadásunkat sem, úgy rúgtak ki. Még a látszatára sem ügyeltek annak, hogy úgy csináljanak, mint akit érdekel, ki vagyok, mit tudok, mielőtt közölték volna, hogy végeztünk; ez sértő volt. Érdekes, de ezt a tényt a mai napig nem tudom feldolgozni. Mindent meg lehet beszélni, de a módszer, hogy Mari semmibe vett engem, minket, még mindig bánt. Ez a viselkedés nem csak rá, hanem a teljes új vezetésre jellemző volt

- mesélte Zsurzs Kati a Blikknek. A színésznő azt is elárulta, Törőcsik Marival  soha nem kerestek alkalmat arra, hogy laposan átbeszéljék a történteket.

Másféle színházat akartak csinálni, mi pedig ezt tudomásul vettük. Nem volt mit megbeszélni, hiszen ez az egész nem a haragról szólt, hanem az inkorrekt eljárásról, amivel nem lehet mit kezdeni. A mi pályánkon benne van a pakliban, hogy az embernek nem hosszabbítják meg a szerződését, ezzel nincs is gond. Itt a társulattal szembeni viselkedés volt a probléma. Mindez azonban már régen történt, és – sajnos – a főszereplők, Törőcsik Mari és Schwajda György sem élnek már, hogy mindezt megbeszélhessük.

- fogalmazott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés