Hirdetés

Megvan, ki hibázott Curtis édesanyjának ügyében - Müller Cecília hivatala közleményt adott ki

Nap Híre portré Nap Híre

Lezárta a hatósági vizsgálatot az NNGYK Curtis édesanyjának ügyében.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, három órát várt a mentőre Curtis anyukája, majd a kórházból úgy vitte haza a 70 éves nőt a betegszállító, hogy köntösben, mezítláb az ajtó előtt hagyta.Azóta az OMSZ válaszolt Curtis panaszára, nemrég pedig megszólalt maga Győrfi Pál is, aki kiemelte, "hivatalos panasz eddig hozzánk nem érkezett. A sajnálatos esettel kapcsolatos kérdésekre első körben a betegszállító cég belső vizsgálata adhat választ". Közben kiderült az is, hogy a betegszállító cég kirúgta a munkatársát, aki a hidegben hagyta az asszonyt.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtök délelőtt közleményben közölte, hogy lezárta az egyik ismert médiaszemélyiség édesanyjának egészségügyi ellátásával kapcsolatos hatósági vizsgálatot - adta hírül az MTI. 

Mint írták, a vizsgálat megállapította, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett. 

Ugyanakkor közölték: a betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában. Annak ellenére, hogy a betegszállítást végző szolgáltató saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés