Hirdetés

Megszólalt Győrfi Pál: döbbenetes fejlemény Curtis édesanyja ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy beszámoltunk róla: három órát várt a mentőre Curtis anyukája, majd a kórházból úgy hozta haza a 70 éves nőt a betegszállító, hogy köntösben, mezítláb az ajtó előtt hagyta. Curtisnek sűrű az élete. Elásta a csatabárdot Majkával, előzőleg teljes hülyét csinált magából a Sztárboxban. Most pedig édesanyja egészségi állapota miatt kell aggódnia. Azóta az OMSZ válaszolt Curtis panaszára, most pedig megszólalt Győrfi Pál is. 

A Blikk több kérdéssel fordult a mentőszolgálathoz, melyekre most Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője válaszolt. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy betegszállítónak van-e olyan kötelezettsége, hogy értesítse a hozzátartozókat a beteg hazaszállításáról.

"Tudomásom szerint a betegszállítást végrehajtó betegszállítóknak nincs előzetes kiértesítési kötelezettsége, ugyanakkor a beteget biztonságba helyezve (amennyiben ellátásra szorul, akkor megfelelő felügyelettel) hagyhatják az otthonában. A betegszállító cég működésének felügyeletét az egészségügyi államigazgatási szerv, a fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala, illetve az országos tisztifőorvos gyakorolja" - fejtette ki Győrfi, majd hozzátette, hogy hivatalosan nem nyújtottak be panaszt az ügyben.

"Hivatalos panasz eddig hozzánk nem érkezett. A sajnálatos esettel kapcsolatos kérdésekre első körben a betegszállító cég belső vizsgálata adhat választ" - jelentette ki Győrfi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés