Hirdetés

Vidnyánszky egyre nagyobb bajban: újabb színészlegenda követeli a Nemzetiben történt baleset kivizsgálását

Nap Híre portré Nap Híre

Korábban Nagy Ervin, most pedig Udvaros Dorottya mondta el a véleményét a Nemzeti Színházban történt novemberi baleset kapcsán.

Korábban Nagy Ervin azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy szerinte Vidnyánszky azzal, hogy azt mondta, hogy "a színház veszélyes üzem, a színészeknek pedig meg kell tanulniuk egy-egy díszletet használni", elárulta a színészét, aki akár meg is halhatott volna. A színész szerint azzal még nincs vége az ügynek, hogy Vidnyánszky visszavonta a lemondását, ugyanis még lesz egy munkaügyi per, ráadásul a rendőrségi nyomozás sem zárult még le. 

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást pedig félbeszakították. 

Az esettel kapcsolatban most Udvaros Dorottya, a Nemzeti Színház színművésze is megszólalt. 

Amikor Vidnyánszky Attila lett a Nemzeti igazgatója, tudtam hinni abban, hogy különleges előadásokat fogunk létrehozni, és nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz az ő különös, költői színháza. Ez az expresszív megközelítés egészen más, mint az a realista színházcsinálás, amit viszont Ascher Tamáséknál tényleg senki nem csinál jobban. És ott van még a Nemzeti nagy lehetősége, a nemcsak az országban, de Európában is egyedülálló színpadtechnika, amitől sok rendező megmámorosodik. Ennek a technikának volt egy drámai pillanata ez a mostani baleset

- mondta Udvaros Dorottya a Telexnek adott interjújában. A színésznő szerint a színpadon nagy és bonyolult díszletek vannak, de szerinte akkor sem történhet meg, hogy három méter magasan egy szereplő kiléphet hátra a vak sötétbe, a semmibe, ahol egy védőkorlát nincs. "Ezért ennek az ügynek precedensértékűnek kell lennie, keressék tovább a felelősöket, nem lehet mismásolni, mert nem szabad, hogy még egyszer ez megtörténjen".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés