Hirdetés

Újabb szívszorító részletek derültek ki a verőcei áldozatokról

Nap Híre portré Nap Híre

Mi is beszámoltunk a tragikus dunai hajókatasztrófáról, amely után egy holttestet Budapestig vitt a víz. Azt is megírtuk: elrobogott a helyszínről a dunai hajókatasztrófában érintett szállodahajó, rendőrök állították meg. Éjszakára leállították a kutatást a verőcei hajóbaleset áldozatai után, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést, bár már csak áldozatokat keresnek. Megírta a Nap Híre azt is, hogy egy embert őrizetbe vettek a hatóságok.

A balesetet szenvedett motorcsónak szinte felismerhetetlen lett az ütközés miatt, az orra teljesen szétnyílt a fotók szerint.

MTI/Lakatos Péter

A Tények információi szerint a 20 év körüli Boglárka az egyik áldozat, akinek egyik ismerőse elmondta, nagyjából fél órával a tragédia előtt beszélt vele telefonon. Mint kiderült, a lány barátja a baleset előtt kérte meg a kezét, Bogi pedig azt mondta: soha nem volt ilyen boldog. 

A szállodahajó az ütközés után folytatta az útját, állítólag a kapitány nem vette észre a balesetet. Komáromnál állították meg őket, innen viszont már csak a cseh férfi nélkül mehettek át Ausztriába, akit a rendőrök őrizetbe vettek több ember halálát eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A beszámolóból az is kiderült, hogy a kapitányt már kihallgatták, aki a gyanú szerint a baleset után nem riadóztatta a személyzetét és semmit sem tett azért, hogy a baleset áldozatait kimentsék a vízből. A rendelkezésre álló információk szerint egyelőre még nem tett vallomást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés