Hirdetés

Itt a vége: szomorú hír jött a verőcei hajókatasztrófával kapcsolatban

Nap Híre portré Nap Híre

Úgy tűnik, már nincs remény: a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője szerint inkább már csak halottakat keresnek.

Fotó: MTI

Mi is beszámoltunk a tragikus dunai hajókatasztrófáról, amely után egy holttestet Budapestig vitt a víz. Azt is megírtuk: elrobogott a helyszínről a dunai hajókatasztrófában érintett szállodahajó, rendőrök állították meg. Éjszakára leállították a kutatást a verőcei hajóbaleset áldozatai után, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést. 

Most a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője szomorú bejelentést tett. Elmondta: már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán.

Balázs László az MTI szerint kiemelte, a kutatásban több százan dolgoznak. A mentési munkálatokat nehezítette, hogy korlátozott látási viszonyok között kellett megkezdeni a kutatást, amit tovább bonyolított a Dunában lévő uszadék és vízben úszó sok hajóalkatrész. 

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője elmondta, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját. 

Nyilvánvaló, hogy nagy erőjű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat - egy férfi és egy nő - sérülései is igazolják. A kutatási tevékenységeket egy operatív törzs koordinálja, és sötétedésig folytatják a kutatást a Duna teljes szakaszán.

Ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok - hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: "Értelemszerűen, a szakma szempontja alapján most már arról beszélünk, hogy inkább áldozatokat keresünk, a túlélés esélye gyakorlatilag a minimumra csökkent." 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés