Hirdetés

Rendkívüli hír a verőcei hajóbalesetről: egy embert őrizetbe vettek

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség szerint a hajó kapitánya a balesetet követően nem hajtotta végre a mentési protokoll előírásait.

Fotó: MTI

Mi is beszámoltunk a tragikus dunai hajókatasztrófáról, amely után egy holttestet Budapestig vitt a víz. Azt is megírtuk: elrobogott a helyszínről a dunai hajókatasztrófában érintett szállodahajó, rendőrök állították meg. Éjszakára leállították a kutatást a verőcei hajóbaleset áldozatai után, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést, bár már csak áldozatokat keresnek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a május 18-án éjjel a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, illetve két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázása érdekében - írja a Police.hu.

Újdonság, hogy a rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak, valamint az utóbbi jármű kapitányát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt.

A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. 

A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, amely során már 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat, és külső tanúkat is. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés