Hirdetés

Váratlan fordulat: Vidnyánszky Attila hazudott?

Nap Híre portré Nap Híre

Cáfolta a Nemzeti Színház igazgatójának állításait a Nemzetiben történt balesetben megsérült színésznő.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, tavaly novemberben a Nemzeti Színház a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint baleset miatt félbe kellett szakítaniuk az egyik előadásukat

A szörnyű baleset után Vidnyánszky Attila lemondott, ám végül visszavonta lemondását. 

Most a Telex azt írja: megszólalt a Nemzeti Színházban történt balesetben megsérült egyik színész, Szász Júlia, aki több ponton is cáfolta Vidnyánszky Attila színházigazgató állításait. „A Nemzeti Színházban történt baleset egyik áldozataként ezen a ponton fontosnak érzem, hogy megszólaljak” – írta a Facebookon Szász Júlia, és több ponton is cáfolta Vidnyánszky állításait.

Vidnyánszky Attila pénteken hosszú interjút adott az Origónak, amiben többek között azt mondta, hogy november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a két színész, a táppénzen felül, különböző jogcímeken. „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk.”

Szász Júlia azt írja, hogy az igazgató állításával ellentétben nem kaptak fejenként 5 millió forintot Horváth Lajos Ottóval a baleset után, és posztjában részletesen levezeti, hogy mennyi pénzt kapott a baleset óta, azt írja, kártérítést nem kapott.

Szász Júlia szerint Vidnyánszky egy Magyar Nemzetnek adott interjúban mondta azt, hogy a „színésznek meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni”, nem pedig Udvaros Dorottya adta a szájába, ahogy a színházigazgató az Origónak állította.

A Nemzeti Színház igazgatója Udvaros Partizánnak adott interjújára reagált. Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész a Partizánnak adott szerdai interjújában arról beszélt, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset miatt indított belső vizsgálat egy „látszatesemény” volt. A színész szerint lehetett tudni, hogy a vizsgálat azt fogja megállapítani, hogy nincs egy személyi felelős. „Egyet nem is lehet találni, többet viszont igen. Elsősorban a darab rendezőjét és a színház igazgatóját, természetesen.” Udvaros elmondása szerint több alkalommal is jelezték Vidnyánszky Attilának a díszletekkel kapcsolatos aggályaikat, csoda, hogy nem történt korábban baleset.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés