Hirdetés

Súlyos üzenetet kapott Orbán Viktor a bicskei gyerekotthon molesztált lakójától

Nap Híre portré Nap Híre

A bicskei gyerekotthon igazgatójának egyik áldozata, Pop Mert kommentben írt nyílt levelet Orbán Viktornak.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, Orbán Viktor véget vetett Novák Katalin ámokfutásának, és csütörtökön bejelentette, hogy a kormány nevében alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be, hogy ne történhessen meg újra az a gyalázat, amit Novák Katalin elkövetett. Orbán Viktor ötgyermekes apaként és hatgyerekes nagyapaként kijelentette: aki ilyen bűncselekményt elkövet, arról az az első gondolata, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni.

A kormányfő bejegyzése alatt megjelent a bicskei gyerekotthon igazgatójának egyik áldozata, Pop Mert is, aki súlyos üzenetet hagyott Orbán Viktornak a kommentszekcióban. 

Az ön által említett alkotmánymódosítás kezdeményezése mindenképpen fontos lépés lenne a gyermekvédelem terén, ugyanakkor alkotmányt módosítani kevés. Szenteljen figyelmet az áldozatok segítésének és támogatásának elősegítésére, járjon el személyesen a befolyásából és tisztségéből eredően. Az ilyen esetek megfelelő kezelése és az érintettek számára nyújtott segítség elengedhetetlen a társadalmi igazságosság és empátia szempontjából

- írta Pop Mert, aki az ügy kirobbanásakor több társával együtt először számolt be a szexuális zaklatásokról, így szerepvállalása nagyban hozzájárult, hogy 2016-ban lelepleződött a pedofil igazgató.

A miniszterelnök Facebook-bejelentése alá Pop Mert azt írta, áldozatként szeretné kifejezni Novák Katalin kegyelmi döntése miatti csalódottságát. Szerinte nemcsak személyes felelősségre van szükség, hanem a gyerekvédelmet valóban elősegítő intézkedésekre is, továbbá arra, hogy a hatalmat gyakorlók együttérzéssel és támogatással forduljanak az áldozatok felé - szúrta ki a Telex.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Az ügy hatalmas botrányt robbantott az egész országban, a történtek után az ellenzéki pártok is akcióba lendültek. Az LMP mélységesen felháborodott Novák Katalin döntése miatt, a Momentum átvitte a Sándor-palotához a kordonokat és a köztársasági elnök hivata előtt "Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki a kordonokra. A DK először levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Majd később a párt bejelentette, hogy méltatlansági eljárást kezdeményeznek Novák Katalin köztársasági elnök ellen.

Lapunk arról is beszámolt, hogy Novák Katalin az ATV kérdésére, miszerint megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését, azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. Hangsúlyozta: az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúja, ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz. Minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni. "Együttérzek a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel még hatékonyabban a pedofíliával szemben, annak partnere vagyok most is, és az leszek a jövőben is" - szögezte le.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés